Emma Hellberg kör med Tigers!
Rutinerad SSL-spelare spetsar truppen.


Emma Hellberg vände till Västmanland 2014 och Rönnby efter många år i Umeå men en skada satte hinder för satsningen för tre år sedan. Inför säsongen 2017/18 har Emma kört försäsong med SSL-truppen och även bestämt sig för att satsa fullt ut. Under träningarna har rutinerade Emma visat riktigt bra fart och målkänsla, en given och sevärd förstärkning.


Hur känns det att satsa fullt ut på SSL?

- Tack. Det stämmer, det har känts kul! Upplägget med M5 är verkligen ett steg i rätt riktning inom kategorin grenspecifik träning, vilket är något jag anser ha saknats i sporten.


Har du någon speciell målsättning inför säsongen?

- Målsättningen är att alltid bidra med så mycket som och framförallt ha kul på vägen.


Det finns unga spelare i Tigers och även de med en hel del rutin och det har ju du också, bland annat semifinaler och finaler med IKSU mot just Rönnby- Hur tycker du att Tigers trupp inför 2017/18 ser ut?

- Jag tycker man haft blygsamma målsättningar senaste åren. Förvisso har det skett ett generationsskifte men årgångarna 97-98-99 är inga man snackar bort. De är smarta tjejer med extrem talang och välutvecklade grundinnebandyskills. Inte nog med det är det bra människor och härliga karaktärer, några av dem måste bara inse det också. Det "äldre gardet" känns stabilt och det finns lika mycket skills där. Tror nyckeln ligger mycket vid att svetsa samman de olika generationerna samt tydlighet kring roller. 

 

Du arbetar som gymnasielärare, idrott, Engelska och innebandy och kommer att spela med en del av dina elever på innebandygymnasiet, hur är det?

- Det är människor som ligger mig varmt om hjärtat så det känns bara kul. Fakta:

Emma Hellberg har Forsby FF i Köping som moderförening och blev antagen till Riksinnebandygymnasiet i Umeå när hon skulle börja gymnasiet. Under många år spelade hon i Västmanlands distriktslag. I Umeå spelade Emma med RIG, IBK Dalen och IKSU, bland annat SM final mot Rönnby i Malmö våren 2013 men även Champions Cup.


Skriv ut
ABB

Adsum

City Gross

Mimer

e-man Integration Experts

Bostjärnan

Hedlunds golv

Länsförsäkringar

Mälardalens Bostadsrättsförvaltning

Sinnab

Harry Berglund förvaltnings AB

Mälarenergi

El - man

Söderman och Partner

BDO

KPMG

Actic

Assist

Fatpipe

Asics