07 Apr 1 match

Förlust mot Endre

14 januari 2018 15:40
SSL

6-2 Förlust i Visby för Tigers men sex poäng för utveckling mot lag från södra serien

När Endre och Rönnby möttes senast i Västerås var det Rönnby som hade taktpinnen från start men i returen på Gotland blev det tvärt om. Endre tryckte på direkt. Ettan kom efter fem minuter. Efterhand spelade Rönnby in sig i matchen och gjorde två mål fram till periodsiffrorna 1-2. Målskyttar Karin Nygren och Emma Hellberg på Linnéa Nilssons fina framspelningar. Andra perioden var övervägande Rönnbys med feta chanser att öka ledningen. Förutom oförmåga att göra mål bidrog Helen Birchers fina målvaktsspel också till att perioden blev mållös. I tredje växlade Endre ned på folk och fick till en boost med mera speltid på lagets spetsspelare och de levererade. 4-0 i perioden för hemmalaget bar fram till slutresultatet 6-2 med sista målet i öppen kasse.

Sett över 60 minuter får hemmalagets tre poäng ses som rättvist. När Endre växlade upp i tredje perioden genom att gå ned på spelare radades chanser upp och när Endre gjorde 2-2 och 2-3 med 17 sekunder mellan målen lyfte Rönnby upp spelet, vilket gav Endre möjligheter att kontra in 2-4 och 2-5. Västerås Rönnby saknade verkligen inte chanser men den avgörande skillnaden var målskyttet. Slutresultat 6-2.

Utvecklingslaget var under helgen på resa för att möta lag från den allsvenska södra serien. Fin 2-4 seger mot skånelaget Åstorp/Kvidinge under lördag. Något tuffare på Västkusten under söndagen men ändå en 3-4 seger mot Lindome. Sammanfattningsvis sex viktiga poäng.

För Tigers handlar det om att sikta framåt, arbeta med att få målskyttet att åter släppa. Kommande lördag är det match mot Jönköping i Bombardier Arena och då är förhoppningsvis Angelica Nordfeldt åter tillbaka och att Jennifer Lindholm kan spela hela matchen. För utvecklingslaget väntar ännu en vända med dubbelmatcher. Två olika Lindköpingslag gästar Västerås. På lördag är det IBF Linköping i Bombardier Arena och på söndag Linköping IBK Ungdom, lite förvirrat men så är det. En ny dubbelvinst vore värdefull för det unga utvecklingslaget. För Tigers handlar det om att knyta till den där slutspelsplatsen en gång för alla.