22 Apr 1 match

Mora avgjorde inom loppet av två minuter

8 mars 2018 22:52
SSL

Förlust med 2-4 men känslan är att Rönnby inte fick ut det laget verkligen kan prestera

Matchen började helt ok från Västerås Rönnbys sida, Mora hade mera boll men Tigers skapade chanser. 7.48 drabbades Rönnby av matchens första utvisning, kanske något onödig sådan, då det låg i luften att laget skulle åka på en tvåa för slag. Mora är effektiva i PP men Tigers städade undan två minuter. Moras utvisning kom fem minuter senare. Gyllene läge för hemmalaget att ta ledningen, så blev det inte, kladd med boll i egen zon gjorde att det istället var Mora som gjorde målet. I bytet efter kom 0-2 och ytterligare 24 sekunder senare ringde det igen. Chansen att ta ledningen med 1-0, istället 0-3 inom loppet av två minuter.

I andra perioden blev det ett mål vardera. Först ett bortdömt Rönnbymål, svår sitiuation för domarna men det kunde lika gärna ha friats sett från Västeråshåll. Några matchsekvenser senare. Elin Björkman bröt sig in vid första stolpen och reducerade till 1-3. En lagkapten ska visa vilja och sända signaler till resten av gänget, det visade Elin med målet. Tyvärr för Rönnby ramlade 1-4 in ett par minuter senare, returtagande Moraspelare framför mål som Tigers försvar inte kunde störa med fysiskt spel. Tigers fick in reduceringen i powerplay med sju minuter kvar av tredje. Jonna Sjöberg, assist Karin Nygren. Efter målet var det tydligt att Mora rullade boll för att döda tid och det blev inga större problem med det när Rönnby inte körde särskilt hårt på Moras backar. Västeråslaget tog en Time Out med två och en halv minut kvar. Spel 6-5 utan utdelning och en Mora vinst med 2-4.

Sammanfattningsvis. Att förlora mot serieettan med två mål är en ok prestation men ändå är känslan att Rönnby ikväll inte fick ut det laget verkligen kan prestera. Kanske var det för stor respekt för ett bolltrillande Mora här och var som gjorde att laget kom lite på mellanhand? Glädjeämnet är att Tigers vann de två sista perioderna med 1-2 men då var matchen närmast avgjord med Moras tre mål i den första. Till de återstående matcherna mot Pixbo och IKSU gäller det att spela smart men också släppa handbromsen och gå in fysiskt, så var det inte ikväll mot ett skickligt lag.

Västerås Rönnbys nästa motståndare är Pixbo på bortaplan nu på söndag. Sista omgången spelas i Bombardier arena kommande söndag mot IKSU.