7 oktober 2017 16:27
SSL

Västerås Rönnby gick på en ny nit mot IBK Dalen, förlorade med 2-4.

Västerås Rönnby har haft det svårt mot IBK Dalen under tidigare möten och lördagens match blev inget undantag. Tyvärr blev det närmast en upprepning av det som fansen fick uppleva förra året i Bombardier Arena mot just Dalen.

Tigers har under säsongen inlett sina matcher i ett högt tempo, så var det inte alls idag. Det var långsamt, omständigt och utan attityd i närkamper och med en vilja att vara först och starkast. Första perioden blev mållös. I andra tog Dalen ledningen men Rönnby kvitterade omgående. Därefter flera byten där Västeråslaget försökte öka tempot dessutom två tillfällen till powerplay. I detta läge hade Rönnby kunnat springa iväg men istället spel fyra minuter i överläge utan avgörande hot mot Dalens kasse.
I tredje tog Rönnby, sett till målchanser, en välförtjänt ledning med 2-1. Kanske skulle det ordna sig ändå trots det spel som hemmalaget visade upp? Nej, inte alls skulle det visa sig. Dalen lyckades lyfta upp spelet omgående efter Rönnbys ledningsmål och fick till en kvittering 13.29 in i tredje och efter målet mängder med extra energi i Dalens bås. I Rönnbys var det tvärt om, deppigt. Fortfarande dock gott om tid att avgöra men laget förmådde inte att skapa det där avgörande trycket. Skott på mål levererades men ofast väl enkla för målvakten. När tre minuter återstod av matchen tog domarna en okänslig utvisning samtidigt som klubban var där som innebar två minuter för slag. Dalen etablerade snabbt ett helt annat PP än det Rönnby visade upp i perioden innan. Från pointplats dunkades en låg boll in i nät, 2-3 tid 19.04. Timeout för hemmalaget och spel sex mot fem men bara för att resultera i att Dalen 20 sekunder senare kunde göra 2-4 i öppen kasse.

Sammanfattningsvis, ett hemmalag utan attityd från första början. Oavsett vad det beror på så behöver saker ändras till kommande matcher mot Linköping hemma på fredag samt Warberg borta. Ska Tigers till slutspel, vilket är ett tydligt mål, är det just dessa lag som behöver besegras. Har laget för avsikt att haka på den där åtråvärda fjärdeplatsen så är tre poäng mot Dalen närmast ett måste. Endast fyra mål på hemmaplan så långt, det gör inte Tigers fans glada. På fredag vill vi se något helt annat.