22 Apr 1 match

Täbys förstafemma körde över Tigers

19 oktober 2017 21:55
SSL

Täbys förstafemma hittade stora hål i det försvarsspel som varit så tajt i Västerås Rönnby, därtill rejäla bjudningar ledde fram till en 4-9 förlust i Bombardier arena.

Täby FC som körde med två femmor matchen igenom besegrade Västerås Rönnby IBK med 4-9. Rönnby började annars matchen på ett optimistiskt sätt. 1-0 efter tre minuter. Lisa Söderlund, passning Linnéa Nilsson. I bytet efter bjöds Täby på lagets första mål med ett målvaktsutkast rakt i gapet på Julia Croneld som inte hade några problem att sätta bollen i mål. Julia kom att göra otroliga fem mål på raken och ytterligare ett, totalt sex men tillbaka till första perioden. I nästa byte gjorde Rönnby 2-1, Jennifer Lindholm, passning Alexandra Högberg. Inte slut med det, ett fjärde byte på raken med mål skulle komma i målexplosionen. Julia Croneld rörde sig i slottet och stod plötsligt helt fri och kunde sätta bollen i nättaket, 2-2. Täby gjorde sedan både 2-3 och 2-4 innan perioden var över.

I period 2 reducerade Isabelle Nordin Persson, passning Izabell Roos, en kontring mitt i pressen från Täbys förstafemma. 3-4 och häng i ett par minuter innan det var dags för 3-5, Cronelds femte raka mål. Nästa mål dröjde till 14:39 och den var också Täbys. Gästerna punkterade definitivt matchen genom mål i boxplay, Cronelds sjätte mål fram till 3-7. 3-8 kom en minut innan periodvilan. Stor effektivitet i Täbyavsluten, skotten under perioden visade 8-8 men med skillnaden att Täby värderade sina avslut på ett helt annat sätt än vad Rönnby förmådde.

Tredje perioden blev en avslagen historia. Rönnby missade en straff men satte 4-8 i efterföljande powerplay. Slutresultatet 4-9 fastställde Täbys Louise Wickström som på ett lättvindigt sätt bröt sig in i slottet och rullade bollen i mål.

Sammanfattningsvis. Optimistisk start av Rönnby men närspelet var lamt och därtill med rejäla bjudningar. Täbys första femma gjorde hela åtta av målen och så än en gång Julia Croneld med sex mål. Det borde ju inte kunna hända utan att någon form av broms sattes in men denna uteblev tyvärr idag.