Arbetsseger gav tre poäng

13 oktober 2017 23:28
SSL

Västerås Rönnby tog en ny trepoängare efter 3-0 mot Linköping.

Tigers nollade Linköping efter en arbetsseger. I första perioden såg det ut som det mest gjort denna säsong. Rönnby skapade massor men hade svårt att trycka in bollen. Avsluten gick i täck, for utanför, över eller mitt på målvakten. 0-0 efter 20 minuter med ett resultatlöst PP för Rönnby. I andra åkte hemmalaget på tre utvisningar utan att Linköping lyckades göra mål istället gjorde Rönnby både ett och två mål. Angelica Nordfelt målskytt två gånger om. Det var tydligt att Rönnby ville spela hem matchen i tredje utan att chansa alltför mycket framåt. Trean letade sig in i mål efter 6.30 och någonstans där kändes matchen avgjord även om Linköping inte saknade chanser med sin helplanspress. Slutresultat 3-0 och Helen Birchers första nolla i Västerås Rönnby IBK denna säsong.

Sammanfattningsvis. Seger för Tigers och det var det viktiga men skönspelet uteblev idag. Det märktes att laget var taggat för att studsa tillbaka efter förlusten mot Dalen och det var också viljan som bar fram laget snarare än spel med finesser. Lördag eftermiddag bär det iväg mot Varberg med match på söndag.