22 Apr 1 match

Seger och tre poäng mot Karlstad.

12 november 2017 17:14
SSL

Västerås Rönnby visade styrka som vände matchen två gånger om fram till seger i Kristiansborgshallen. Utvecklingslaget slog topplaget Västra Mälardalen IBF under fredagens bortamatch. 2-3 seger i sudden.

Som så många gånger förr denna säsong började Västerås Rönnby IBK matchen på ett positivt sätt men målen uteblev trots mängder med chanser. Det var tryck på motståndarna samt peppning från båset, överlag tända spelare och ledare som gett sig attan på att vända en negativ trend till något positivt. Första perioden kom att ändra karaktär när gästerna Karlstad gjorde 0-1 på en spelvändning och en ny spelvändning ledde fram till en straff som sattes. 0-2 och inte ens åtta minuter spelade, båda målen inom loppet av en minut. Tigers fick till den nödvändiga reduceringen efter 11 minuters spel. Elin Björkman, assist Emma Hellberg.

I andra kom Tigers igen och vände fram till 3-2. Elin Björkman satte 2-2, passning Emma Hellberg men minnesbilden är ändå Linnéa Nilssons delikatess i numerärt underläge. Linnéa fick en passning från Alexandra Högberg, Linnéa drog upp på vänsterkanten, snurrade upp Karlstadbacken och avslutade med att sätta bollen i nät bakom en sprattlande målvakt. Ett riktigt klassmål! 3-2 efter 40 minuter med mersmak för hemmalaget.

Tredje perioden blev en spännande historia. Rönnby hade chansen att definitivt avgöra ett par minuter in i perioden men power play fungerade inte särskilt väl idag, omständigt, långsamt och utan hot. Några minuter senare två Karlstadmål fram till 3-4 och rejäl mental press på hemmalaget som förtom spel i PP spelade väl. Västerås Rönnby visade i läget rejäla kämpartag och mental styrka. Isabelle Nordin Persson satte 4-4, assist Julia Johansson och Lisa Söderlund fick till en riktig mörsare i krysset efter dialogpassning signerad Kajsa Andgrim. Karlstad tog självklart ut målvakten mot slutet, skapade tryck men Rönnby rensade undan fram till slutresultatet 5-4.

I fredags spelade Rönnbys utvecklingslag i allsvenskan och visst blev det två poäng i Köping. Emelie Isaksson inledde målskyttet för Rönnby Västerås IBK Ungdom vilket blev periodens enda mål. I andra satte Frida Eklund 0-2, Rebecka Lindfors framspelare. Gyllene läge till tre poäng mot topplaget Västra Mälardalen IB men i tredje gick hemmalaget fram till 2-2 vilket kom att bli resultat efter ordinarie tid. 4:14 in i förlängningsperioden blev Elin Eriksson hjälte. Två poäng till Rönnby Västerås IBK Ungdom efter en fin 2-3 seger.

Kommande match i SSL är mot riktigt toppmotstånd. På fredag åker Rönnby till Mora och på söndag väntar Pixbo Wallenstam i Kristiansborgshallen, därefter IKSU men den matchen är efter VM uppehållet. Matchen mot Pixbo är ingen match som bör missas och inte minst då en tröja kommer att hissas i taket. Kom och stötta laget samt hylla en fd Rönnbyspelare med SM guld och VM-guld. Utvecklingslaget tar sig an SSL-jagande Skoghall lördag den 18e november på hemmaplan.