Knapp seger mot Övik

9 mars 2019 18:12
SSL

3-2 i Bombardier Arena

Det var Örnsköldsvik som tog ledning efter 11.40. Therese Gustafsson kvitterade tre minuter senare, passning Jennifer Lindholm. Ytterligare två minuter senare snirklade sig Linnéa Nilsson igenom Öviksförsvaret och satte 2-1. Passning Jonna Sjöberg. Nu skulle väl islossningen komma tänkte säkert många i arenan men så blev det inte. I andra periodens första byte kvitterade Ö-vik, sedan dröjde det fram till slutet av perioden innan Jonna Sjöberg tog tag i saken och satte 3-2. Tre ramträffar för Tigers i den tredje perioden men inga mål. Rönnby hade ett par powerplay, varav ett med två minuter kvar av matchen. Viss stress trots en spelare mer på planen. Slutresultat 3-2.

Sammanfattningsvis. Det blev en tajt match mot Örnsköldsvik i Bombardier Arena. Rönnby backade hem under perioder mot ett lag som denna säsong mäktat med två segrar under ordinarie tid. Denna spelidé gav Öviks backar tid att agera och utan att Tigers fick det där trycket eller den energi som bör finnas när lag nummer sex möter lag 14. Rönnby saknade å andra sidan flera spelare, bland annat två ordinarie centrar. Det glädjande med matchen var de tre poängen samt att laget trots allt kammande hem segern mot ett väl kämpande Övik. Med vinsten är det också definitivt klart att Tigers än en gång är klara för slutspel.

Nästa match för Tigers är mot Kais Mora. Välkommen till Bombardier Arena fredag den 15 mars.