Förlust mot Täby

16 december 2018 19:07
SSL

Matchen i Tibblehallen slutade 7-4.

Efter ett par veckor utan match var det dags igen, den sista SSL-matchen för Tigers innan jul- och nyår. Rönnby spelade bra inledningsvis men det var ändå 3-0 till Täby efter 20 minuter. 1-0 kom efter drygt sju minuter. Moa Tschöp gavs den lilla extra tid som behövdes i Rönnbys hörna för att sätta in ett målgivande pass i slottet. Strax därefter fick Rönnby en straff men miss. Täbys 2-0 kom efter 16.36, en spelvändning när Tigers tryckte på djupt. Utvisning för Rönnby, denna klaras av men Täbys powerplayfemma blev kvar på planen efter dessa två minuter, 3-0 kom 19.59, åter Moa Tschöp bakom det avgörande passet.

Andra perioden var det hafsigare spel från bägge lagen och inte minst från västeråslaget. 4-0 var en diagonalpassning till bortre där Julia Croneld avslutade. Reducering minuten senare, Lisa Söderlund spelade fram Angelica Nordfeldt. Rönnby åkte ut för en utvisning som var riktigt löjlig, fördröjande av spel tyckte domarna när Wiman lätt rullade iväg bollen vid ett avslut. Domarna ville visst visa sig idag. Täbymål under detta PP fram till 5-1. Cornelds andra var det, diagonal och så vidöppet vid bortre. Slarv i egen zon bäddade för 6-1 men i bytet efter satte Jonna Sjöberg Tigers andra mål för dagen passning Elin Björkman. 7-2 kom innan periodvilan, Cronelds tredje raka mål under andra perioden.

Inför tredje var det mer eller mindre avgjort, fem mål upp. Rönnby gjorde ändå en fin avslutning och snyggade till siffrorna. 7-3 Linnéa Nilsson passning Elin Björkman tid 3.10 och 7-4 Therese Gustafsson, passning Felicia Forsmark, tid 12.28. Rönnbytime med tre minuter kvar, spel sex mot fem men utan mål.

Sammanfattningsvis, Västerås Rönnby spelade egentligen väl förutom under mittenperioden när det rullade iväg. Trots detta 7-4. Den stora skillnaden var effektiviteten och närspelet i slottet plus att Täby hade en femma som gjorde sex mål framåt varav ett i powerplay. Det är bara att ta nya tag för Tigers nu när serien vänder.