Söndag
24 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Lördag
07 Okt 1 match
Fredag
13 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Torsdag
19 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 1 match
Söndag
12 Nov 1 match
Fredag
17 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
05 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Idag 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Torsdag
22 Feb 1 match
Söndag
04 Mar 1 match
Torsdag
08 Mar 1 match
Söndag
11 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match

Endre åkte från bomben med tre poäng

25 september 2017 13:00
SSL

Rönnby gjorde en fin prestation över 60 minuter och tre insläppta mål är inget i innebandy men sett till skotten var det närmast jackpott för Endre som endast hade nio skott på mål mot Rönnbys 19 under matchen. Visst borde Västeråslaget, sett till spelet tagit hem segern, men det räcker inte med att rada upp chanser för att ta poäng, bollen måste också in i nät och det var här det var bekymmer idag.


Västerås Rönnby IBK och Endre IF har genom åren haft en hel del hårda fighter i serie- och slutspelssammanhang och dagens match blev inget undantag. Västeråslaget började riktigt bra och hade en fart i spelet som skapade stora bekymmer för gästerna. Chans på chans radades upp men inget mål. När det inte blir utdelning går det som det ofta brukar göra, motståndare sätter istället struten. Endres Sara Steen släpptes loss i höga slottet och fick tillräckligt med svängrum för att avlossa ett skott som resulterade. Stor fördel för Rönnby efter 20 minuter men ändå 0-1, tungt.

I den andra perioden minskade Rönnbys press en aning och Endre hade svårt att nå fram. Endast ett skott på mål för gästerna men ändå ett mål fram till 0-2. Rönnby fick chansen att reducera genom ett powerplay men inget nätrassel. I tredje tog Rönnby åter över taktpinnen och satte press på Endres försvar. 1-2 reduceringen kom redan efter 39 sekunder. Målskytt Jonna Sjöberg, Linnéa Nilsson spelade fram. Drygt en minut senare satt också kvitteringen till 2-2. Izabell Roos rakade in bollen, passning Kajsa Andgrim. Endre tog en timeout fem minuter in i perioden när Rönnby hade tagit över matchen helt och hållet. Efter timouten åter jämnare spel och där Endres coacher coachade friskt och gav första femman rejält med speltid. Tigers fortsatte att rulla på tre formationer. En utvisning för Rönnby efter sju minuter satte laget under press men inget mål för gästerna. 12.45 in i perioden fick Endre till en spelvändning som resulterade när hela Tigers var på väg framåt.

Med två minuter krav tog Rönnby timeout. Spelade sex mot fem när Bircher ersattes av en extra utespelare. Chanser radades upp och en del riktigt heta lägen men avsluten var en aning stressiga. Slutresultat 2-3.

Lite i skuggan för Tigers hemmapremiär spelade utvecklingslaget sin säsongspremiär mot Fröjered på bortaplan. Sara Anteryd, tidigare profil i Endre, hade stor del i 6-1 vinsten med sina fem poäng. Lördag den 30e september finns det en möjlighet att se utvecklingslagets hemmapremiär i Kristiansborgshallen och då mot fjolårets SSL-lag FBC Kalmarsund. Välkomna till Kristiansborgshallen!