Sjätte raka segern kom mot Karlstad

4 mars 2018 18:40
SSL

Det var en jämn match i Karlstad men Tigers var starkare i förlängningen och Utvecklingslaget gav sig själva chansen.

Matchens första mål gjordes i början av första i Colorama arena. Elin Björkman slog en långpassning som Linnea Nilsson styrde in. Sedan riktigt hafsigt spel resten av perioden men där chanser ändå radades upp. Kvitteringen, som inte alls kändes ologisk, kom i den 19e spelminuten. 1-1 inför periodvilan och förmodligen samtal i Rönnbys omklädningsrum om hur ändra matchbilden.

Ingen synbar förändring i Tigers spel i början av andra, möjligen något högre tryck på Karlstads backar inledningsvis. Angelica Nordfeldt var framme på en studsande boll i slottet, knack och 2-1 utan assist. Tigers drabbades av en utvisning som gav hemmalaget chansen. Karlstad spelade bra och bombade på med skott, Rönnbys box täckte men till slut kom ändå målet. En diagonalpassning och direktskott i mål, 2-2. Karlstad åkte på en utvisning mot slutet av perioden. Ingen ordning på det numerära överläget. Skulle matchen hämtas hem behövdes något helt annat jämfört med vad som hade presterats under de första 40 minuterna.

Till tredje hade Rönnbys coacher möblerat om i laget. In kom Jonna Sjöberg och Izabell Rydell som suttit de två första perioderna men fortsatt spel med tre kedjor. Karlstad utvisning efter drygt tre minuter. Ingen utdelning denna gång heller. 2-2 efter full tid. Sudden väntade i spelformen fyra mot fyra och där avgjorde Linnea Nilsson, passning Angelica Nordfeldt. Slutresultat 2-3 och två poäng till Tigers.

Som helhet, Västerås Rönnby kom inte upp i den kapacitet som laget visat under de senare matcherna men glädjande ändå med den sjätte raka vinsten även om det bara blev två poäng. Täby som gått knackigt under senare tid gjorde idag processen kort med Warberg (11-3) och är ny seriefyra, två poäng före Tigers. Med helgens resultat är det fortfarande ett kliv upp till den där fjärdeplatsen. Tre pinnar och Tigers hade gått förbi Endre på målskillnad, nu ligger laget en efter och med ett tuffare spelschema.

SSL laget hälsar, kom och se Västerås Rönnby IBK mot seriettan Mora. Bombardier Arena, torsdag 8 mars. 19.00. Ett Mora som tvålade till Endre rejält (8-1) under lördagen.

I allsvenskan blev det en nervpirrande match. När utvecklingslaget tycktes gå mot storseger i Hagfors vände nästan allt. 3-8 ledning fem minuter in i tredje men mål efter mål trillade in och när Hagfors reducerade till 7-8 med drygt 20 sekunder var det nervigt. Längre än så kom dock inte Värmlandslaget. Med vinsten och de tre poängen är det klart att det är Karlstads utvecklingslag som åker ur allsvenskan. Kampen om att undvika negativt kval avgörs när avsågade Karlstad gästar Västerås, Kristiansborgshallen lördag den 10 mars klockan 13.00. Hagfors som duellen för utvecklingslaget står mot åker för att möta Fröjered på bortaplan. Tre poäng behövs för utvecklingslaget för att vara helt säkra på förnyat spel i allsvenskan utan kval men en förlust kan räcka beroende på hur det går i Tidaholm.