22 Apr 1 match

Tigers spelade av tredje perioden och åker hem med tre poäng

15 oktober 2017 18:16
SSL

Warberg började bäst och gick upp i en 2-0 ledning men Tigers kom tillbaka och vände matchen till en 4-6 seger.

Ja det var Warberg som började vassast med en 2-0 ledning innan sex minuter var spelade. Rönnby fick dock till 2-1 målet i bytet efter WICs andra mål. Izabell Rydell prickade krysset med ett dragskott, ett klassmål. Kvitteringen till 2-2 kom 16.36 in i perioden. Jonna Sjöberg spelade in en boll mot mål som studsade in i nät via en Warbergsspelare. Det lönar sig att skjuta med trafik framför.

I andra perioden gjorde WIC 3-2 direkt efter tekning, Tigers spelare var tyvärr inte riktigt på tå. Ett billigt mål men en snygg prestation av Warbergsspelaren. Angelica Nordfeldt satte 3-3, ett resultat av Rönnbys höga press där en hemmaspelare inte fick kontroll bakom eget mål. Rönnbys fjärde mål, Lisa Söderlund drev upp bollen på kanten, satte bollen mot mål och där fanns Sofia Olander som slog in målvaktsreturen. WIC kvitterade till 4-4 men Angelica var inte klar med målproduktionen, vände runt på kanten och satte 4-5. Rönnbyledning inför periodvilan.

I början av tredje prickade Linnéa Nilsson in 4-6 som också blev slutresultatet. Warberg tog givetvis ut målvakten efter en timeout 17.10 in i perioden. Ett visst tryck skapades men Rönnby kunde ändå spela hem matchen och de tre poängen på hyfsat lugnt sätt.

Sammanfattningsvis. Mera öppet bakåt idag än under tidigare matcher men ändå "bara" fyra insläppta. För Tigers rockade det inte loss i Varberg men trots detta tre sköna poäng på kontot. Att ta med sig från idag var framförallt den gedigna tredjeperioden där en tvåmålsledning bevakades och spelades hem med mycket bollrull mot jagande Warbergsspelare.

Kommande match är på torsdag i Bombardier Arena kl 19.00. Motståndet växlas upp rejält då det är Täby som gästar. Båda lagen har 15 poäng men Täby ligger snäppet före i SSL-tabellen med bättre målskillnad, laget har tryckt in hela 52 mål på sju matcher, bland annat två rejäla urladdningar i helgen. 4-13 i fredags mot Telge följdes upp av 9-3 idag mot Malmö. Täby är fyra och Rönnby femmma.

Välkommen till Bomben på torsdag, nu behöver Tigers ditt stöd.