Fredag
29 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Fredag
19 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Match mot Endre i Visby och utveckling på roadtrip

13 januari 2018 11:53
Matchguide

Seriefyran på hemmaplan mot gästande sexan Västerås Rönnby IBK. Båda lagen jagar fördelar i kommande slutspel och just nu är det Endre IF som sitter i styrpulpeten.


Endre har 35 pinnar mot Tigers 27 efter 15 omgångar. Det som är på spel är om det ska vara elva eller fem poängs skillnad efter söndagens match?

Endre har haft en enastående förmåga att vinna målmässigt jämna matcher denna säsong. Det har inte enbart lyft laget till topp fyra utan vittnar även om en skicklighet i att ta hem matcher över 60 minuter samt höja sig när det väl gäller. Vinster med ett måls marginal mot Jönköping, Linköping, Mora, Malmö, Dalen och sist men inte minst också mot Västerås Rönnby i den tredje omgången. Till detta dessutom några knappa tvåmålsvinster. Förlusterna har kommit mot IKSU, Täby och Pixbo.

Förutom poängjakt är söndagens möte en match mellan två lag som både siktar och räknar med slutspel och en sådan kamp är ju förutom tabellpositioneringen ett test i skarpt läge. Visst är det väl tidigt att spekulera om slutspel och inte minst om kommande slutspelsval men det kan ändå vara intressant att ha förutsättningarna klara för sig när januarikylan biter i kinderna. Som bekant spelas kvartsfinaler samt semifinaler i bäst av fem matcher och högst placerade lag i serien har hemmamatch i match ett, tre och fem. Lag placerade ett-tre i grundserien väljer motståndare i kvartsfinalerna. Lag 1 kan välja mellan lag placerade på plats 5-8, lag 2 väljer mellan de tre kvarvarande lagen, lag 3 väljer mellan de två kvarvarande lagen och slutligen får lag 4 möta det lag som inte valts, ofta ett möte mellan seriefyran och femman. I semifinal är det högst placerade laget i grundserien som möter lägst placerade lag i grundserien. Näst högst placerade lag möter näst lägst placerade lag. Med nuvarande tabelläge kan det mycket väl innebära riktigt intressanta kvartsfinaler och semifinaler. För Tigers som är tabellsexa kan det mycket väl vara tabelltrean Täby i en kvartsfinal och ettan Pixbo i händelse av en semfinal... Att försöka nå en så hög tabellplacering som möjligt och inte enbart blicka mot ”slutspel” är nog så viktigt. Det är många omgångar kvar och mycket kommer att hända. Först och främst ska ju slutspelsplatsen spelas hem och den är absolut inte klar för Tigers. Historiken säger att det krävs en bit över 30 poäng för att lira om medaljer. Om drygt två månader, den 17 mars är dags för slutspelsvalen och då vet vi mera om vilka strategier de lag som kommer att ha förmånen att välja har.

Med 11 grundomgångar kvar vänder vi åter till den kommande matchen mot Endre IF. Efter VM-uppehållet har Västerås Rönnby IBK tre raka vinster i tur och ordning mot IKSU (8-5), Malmö (11-7)och Telge (6-1). Endre kan också sägas ha en fin trend med två vinster mot Jönköping och Dalen efter jul och nyår men med en förlust mot svårstoppade Pixbo strax innan jul.

Slutligen om allsvenskan. Utvecklingslaget är ute på roadtrip med dubbelmatcher mot lag från söder. Lördag är det Åstorp/Kvidinge IBS och söndag mot Lindome IBK. Åstorp ligger fyra i södra serien och Lindome är jumbo, viktiga poäng för U-laget på spel!