07 Apr 1 match

Häftig vändning mot Täby

18 februari 2018 22:16
SSL

3-4 kom med 12 sekunder kvar att spela. Elin Björkman frispelad av Linnéa Nilsson. Nervös nedräkning direkt efter tekning men detta var Tigers kväll.

Västerås Rönnby samlades till ännu en match utan ordinarie lag, saknades gjorde Jonna Sjöberg, Angelica Nordfeldt och Jennifer Lindholm. Även coach Karolina Widar utanför laget men med Magnus Eriksson som ersättare från utvecklingslaget i båset tillsammans med Jimmy Gunnstedt samt materialare Stefan Granlund och fysio Oskar Ullberg. Givetvis långt ifrån optimalt att sakna spelade när det vankas match mot seriefyran Täby. Hemmalaget hade å andra sidan fått tillbaka några av sina spelare som varit utanför laget dock saknades landslagscentern Jennifer Stålhult.

Matchen rullade igång med chanser åt bägge håll men med viss övervikt för hemmalaget. Täby tog också ledningen i numerärt överläge. Tschöp levererade boll till Varli och hon sköt in 1-0. Några skift senare slängde Rebecca Norman iväg en lobb och med trafik framför Täbys målvakt, så som det ska vara, letade sig bollen i nät. Assist Izabell Rydell. 1-1 inför första periodvilan.

Två minuter in i andra tog Täby ledningen, ett uppspel från Tigers som inte nådde adress, istället spelvändning och avslut. 3-1 var ungefär likadan, en passning när laget är på väg framåt, inget grepp om bollen i mottagning, spelvändning och avslut i mål. Innan dess hade dock Tigers spelat powerplay under fyra minuter. Returerna framför mål rensades undan effektivt av Täby. Tufft 3-1 läge inför tredje.

Tigers kom ut riktigt taggade efter andra vilan. Satte press och efter sju minuter var det dags. 3-2 stänktes in av Josefine Hagström, passning Isabelle Nordin Persson. Något byte senare ett klockrent stolpskott av Rydell men kvitteringen skulle ändå komma. Med drygt tre minuter kvar att spela satte Emma Hellberg 3-3, assist Elin Björkman, inte orättvist på något sätt. Tigers tog en timeout direkt efter målet. Laget var ute efter mera mot ett alltmera tillbakapressat hemmalag. 3-4 kom 19.48. Elin Björkman frispelad av Linnéa Nilsson. Nervös nedräkning för tillresta fans direkt efter tekning men detta var Tigers kväll. En härlig vändning i Tibblehallen och tre sköna poäng.

Sammanfattningsvis. Täby kommer självklart att utmana i slutspelet när ett skadefritt lag kan ställas på banan men idag kroknade laget under den tredje perioden. Västerås Rönnby gjorde utifrån förutsättningarna en riktigt bra match, tre vassa formationer bidrog till poängen. Tigers går nu in i de fem avslutande omgångarna med möte mot Sirius redan på torsdag hemma i Bombardier arena, sedan bortamatch mot Karlstad kommande helg. Grundserien avslutas med vassast möjliga motstånd. Matcher mot topptrion Mora, Pixbo och IKSU i nämnd ordning. Ordentliga värdemätare inför slutspelet.

Kom och ge stöd under TV-matchen torsdag kväll. Det här laget är definitivt värt att se live!