Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Hemma
Rönnby
RÖN
Borta
IKSU
IKSU

Regerande mästarna vill befästa andraplatsen

16 mars 2018 15:00
Matchguide

Formstarka IKSU vill avsluta grundseriesäsongen med en seger - och en andraplats. Laget har allt i egna händer inför den sista omgången, när man tas emot av ett Rönnby som har chansen att förbättra sin tabellposition ytterligare.


Rönnby - IKSU

Lördag 15:40 Bombardier Arena

Fem senaste Rönnby: F, F, V, V, V

Fem senate IKSU: V, V, V, V, V

Rönnbys starka trend på fem raka segrar har nu följts upp av två raka förluster. Senast kammade man noll borta mot Pixbo som segrade med 3-1 - och på lördagseftermiddagen är det dags för dem att möta ännu ett topplag, nämligen IKSU. Senast man ställdes mot Umeålaget blev det seger med 8-5 i Västerbotten, där bland annat lagkaptenen Elin Björkman stänkte in tre baljor. Tabellsexan kan som bäst avancera en placering då man inför säsongens sista omgång huserar en poäng bakom Endre. Ett Endre som ställs mot toppjagande Pixbo parallellt.

IKSU har verkligen funnit formen inför slutspelet. De regerande svenska mästarna gästar Västerås med hela tolv raka segrar i ryggen och går nu för att utöka den siffran till 13. Laget har fortsatt två spelare i poängligans topp 4, i Amanda Delgado Johansson och Sofie Joelsson, som båda har stått för imponerande 105 poäng den här säsongen. Duon är en stor anledning till varför IKSU nu har en mer än dubbelt så bättre målskillnad än trean Pixbo som vilar på samma poäng inför lördagens batalj. Västerbottningarna behöver således i praktiken tre poäng för att säkra sin andraplats på egen hand. Om så inte blir fallet, måste man förlita sig på att Endre stjäl poäng av IKSU:s underliggande konkurrent från Mölnlycke.