Pixbo Wallenstam skruvade åt sitt grepp om Rönnby genom en stark bortavinst - med Alicia Fylke som den självskrivna stjärnan.

Rönnby - Pixbo Wallenstam 4-7 (1-2, 0-3, 3-2)

Mål Rönnby: Elin Björkman, Izabell Roos, Lisa Söderlund, Izabell Rydell

Mål Pixbo: Alicia Fylke 4, Isabell Krantz 2, Frida Ahlstrand

När Rönnbyspelarna går och lägger sig inatt gör de det med mardrömmar om Alicia Fylke. Pixbo Wallenstams stora anfallsvapen sänkte på närmast egen hand motståndet i lördagens viktiga drabbning. "Rävarna" från Mölnlycke klev ut i Bombardier Arena med övertaget efter segern senast och laget tog också chansen att sätta Rönnby under ordentlig press.

För med matchen bara fyra minuter gammal bröts dödläget och det var Fylke som slog till. Framspelad av Lisa Andebratt satte hon upp Pixbo i ledning, en ledning som Frida Ahlstrand kort därefter utökade. Izabell Rydell gav svar på tal genom att reducera för Rönnby, som hade med sig underläge 1-2 in till mittenakten.

Där skulle dock det matchvinnande rycket komma från Pixbo. Redan i den första spelminuten sprang laget in med två bollar, den första genom Isabell Krantz och andra genom Alicia Fylke. Fylke blev en kvart senare även hattrickskytt när hon satte 1-5 i nät.

Men forwarden var inte färdig där, utan i den tredje perioden kom även ett fjärde mål från Fylkes klubba. Det innebar en ledning på fem bollar för Pixbo och laget höll givetvis undan till seger. Tre tröstmål snyggade ändå till Rönnbys siffror och Elin Björkman spikade resultatet till 4-7. Det betyder 2-0 i matcher till Pixbo, som nu har chans att avgöra på hemmamark.