07 Apr 1 match

Tre poäng i Umeå

27 oktober 2019 16:29
SSL

Det blir en skön hemresa med tre poäng i bagaget från mötet mot IBK Dalen men vi tar matchen från start till mål. Första perioden var en riktigt blek insats av Västerås Rönnby, ängsligt och utan energi. 2-0 underläge inför första periodevilan efter att Dalen gjorde två mål på sina tre skott. Ett Rönnbypowerplay utan framgång när det inte var någon fart på bollen. Till andra kom Rönnby ut som ett nytt lag och satte ett mycket högre tempo. Mängder med chanser skapades och två mål framåt. 2-2 inför tredje efter att Therese Gustafsson nätat, passning Felicia Forsmark samt Linnéa Nilsson, passning Tova Eriksson. I den tredje fortsatte Rönnby att föra spelet men hade svårt att komma till rena lägen. Rönnbys tredje mål skulle dock komma halvägs in i perioden. Micaela Sjöberg satte fart och pricksköt i mål, passning Tova Eriksson. Lägen fanns för fler mål för Tigers men nej, det ville sig inte idag. Stressigt spel med minuter kvar när Dalen tog ut målvakten men Rönnby redde ut det hela. Slutresultat 2-3 och tre sköna poäng.

Styrka att komma igen och hämta hem matchen trots den svaga första perioden. Med segern gick Västerås Rönnby upp på sjätte plats med tio poäng efter sex omgångar, fyra poäng ovan slutspelsstrecket. Upp till topp fyra lagen är det ett litet hopp på fem poäng.

Nästkommande match är lördag den 2 november i Kristiansborgshallen och då mot KAIS Mora. Matchstart 14.30. Välkomna!