22 Apr 1 match

Förlust i Mora

30 november 2018 21:42
SSL

Tigers hämtade upp till 6-5 med fem minuter kvar men mot slutet rullade det iväg

Det var 2-1 till hemmalaget efter första perioden, inte helt oväntat Moras första femma bakom båda målen. Matchens första mål kom efter knappt sex minuter, men dessförinnan hade Mora ett klingande stolpskott. Rönnby kvitterade till 1-1 ett par minuter senare. Jonna Sjöberg passade fram till Linnea Nilsson, en spelvändning när Mora tryckte på i offensiven. Moras andra kasse kom när första passet i Rönnbys zon inte hittade rätt. I andra perioden kvitterade Rönnby efter 2,26. Linnea Nilsson snappade upp en sargstuds och spelade fram Elin Björkman som rullade boll i nät. Efter det gjorde Mora två raka mål fram till 4-2. Rönnby hade powerplay med fjorton minuter spelade men utan resultat.

Tredje började bra för Rönnby, reducering till 4-3 redan efter 32 sekunder. Elin Björkman slog in bollen på Linnea Nilssons passning. Efter reduceringen ökade trycket från Mora men Rönnby stod emot. När klockan rullat fram till 10.03 fälldes My Kippilä, domarna dömdes straff. Anna Wijk gick fram och satte 5-3. Mors sjätte mål kom i bytet efter. I detta läge tog Tigers timeout. Den verkade ge energi då Rönnby kom tillbaka en andra gång. 6-4 satte Jonna Sjöberg i ett två mot ett läge, Elin Björkman spelade fram. 6-5 kom 15.19 in i tredje. Anna Wiman passade Felicia Forsmark som avslutade snyggt med ett lågt skott. Nu hade Rönnby verkligen slagläge men istället för ökat tryck började laget slarva. Mora lyckades göra tre mål under tiden som var kvar med det sista i powerplay. Slutresultat 9-5.

Starkt av Västerås Rönnby att komma tillbaka två gånger, matchen verkade vara över när Mora gjorde 6-3 med tio minuter kvar men så var det inte. Tigers hämtade upp till 6-5 när mindre än fem minuter var kvar, ett styrkebesked, men det visade sig att Mora hade den extra växel som behövdes för att hämta hem matchen inte minst genom att Moras coacher gav de främsta spelarna extra mycket speltid. Främsta poängmakare i Rönnby var Linnea Nilsson och Elin Björkman med tre poäng vardera. Jonna Sjöberg har också kommit igång med poängmakeriet, två idag. Moras första femma bakom sex av de nio målen.

Passa på att se Rönnbys nästa match efter julskyltningen, matchen är mot Sirius, söndag den 2 december 15:00 i Bombardier Arena.