Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Idag 1 match

En riktigt fin insats men det gick inte. Grattis Pixbo!

29 mars 2018 22:50
Kvartsfinal 4

Pixbo gick segrande ur kampen om en semifinalplats. Rönnby Tigers gjorde verkligen ett rejält försök men det räckte inte ända fram när laget förlorade den fjärde matchen med 2-3


Knapp förlust men grym. Västerås Tigers gick hårt på 11 spelare i den fjärde kvarten och med Linnéa Nilsson som kom in i tredje med några byten. När laget skulle trycka på vid 2-3 underläge med tio minuter kvar fanns inte riktigt kräm nog att steppa upp. Utvisning dessutom med två och en halv minut kvar att spela gjorde att den sista forceringen uteblev. Pixbo rullade bara av överläget utan ambition att gå på avslut. Slutresultat 2-3 mot ett klart skakat Pixbo i två matcher.

I kvartsfinal tre och fyra det var det ett bra taktiskt spel samt stora doser jävlar anamma från Rönnbys sida. Periodvis var det samma inställning under match ett och under slutet av match två när spelarna verkligen släppte loss, en energi som togs med till match tre och fyra. Uddamålsvinst i måndags och uddamålsförlust idag, tråkigt att det inte blev en femte och avgörande, så nära men ändå inte.

Inför slutspelet såg det positivt ut, laget radade vinst på vinst, visserligen några förluster i de avslutande omgångarna mot Mora och IKSU men det bekom liksom inte när målet att nå den där åtråvärda fjärdeplatsen försvann. Istället riktades fokus mot det som skulle komma dvs slutspelet. Och de såg riktigt bra ut ända tills alla sjukdomar slog till och rejält dessutom bara ett par dagar innan första kvartsfinalen, därtill en skada på Linnéa Nilsson gjorde att laget försvagades. Även akut sjukdom på coach Jimmy Gunnstedt inför sista omgången mot IKSU. Pixbo är ett bra lag men med en fulltalig trupp hade såklart Västeråslaget kunnat bjuda på än tuffare motstånd i de två inledande matcherna.

Tack till alla spelare och ledare som under säsongen bjudit på mängder med höjdpunkter. Tack också publik och partners, utan er inget Rönnby Tigers. Stort tack givetvis till alla som engagerar sig i Rönnby och särskilt under SSL-matcher; sargvakter, kiosken, event samt sekretariat. Det blev en härlig inramning i Kristiansborgshallen, den känslan tar vi med oss inför nästa säsong.

Det är tydligt att laget gjort ett rejält lyft i förhållande till förra säsongen och nu hotas samtliga lag i serien. Västerås Rönnby IBK kommer igen och gör så än vassare nästa säsong, det är helt säkert.

Än en gång grattis Pixbo och glad påsk!