Lördag
26 Jan 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match

Inför Kais Mora fredag 30 november

27 november 2018 16:00
SSL

På fredag åker Tigers till Mora för att möta serietrean.


Mora kommer säkert att vara rejält sugna för match efter förlusten mot Pixbo. Dalagänget har också förlorat mot IKSU men endast med uddamålet. Fyran Täby besegrades med 3-1. Det är ett litet glapp nu till ettan IKSU och tvåan Pixbo.

Mora har en hel del skickliga spelare men det är kedjetrion Hultgren, Wijk och Alkelöw som ändå brukar stå för det där lilla extra, det är trion som tar de där extra långa bytena för att trötta ut motståndarna och som trycker djupare på sina motståndare än andra moraspelare. Under helgen som gick hade Pixbos spelskickliga backar visst besvär med presspelet men klarade ändå av att spela hem matchen med en 4-2 vinst.

Västerås Rönnby har med sig två raka vinster till matchen, i sudden mot Dalen och så i lördags borta mot Örnsköldsvik. På fredag blir det förmodligen en helt annan spelbild än den som varit de senaste matcherna. Det är Rönnby som stått för bollinnehav och kreativitet. Momentet med moras djupa press kommer sannolikt att vara avgörande på fredag. En till detalj som kännetecknar Mora är backskotten, oftare från högerbackplats än det omvända. Här gäller det såklart att trampa hela vägen för Tigers i försvarsspelet och verkligen vilja täcka skott. Hårt och rejält jobb således på den egna planhalvan. Å andra sidan kan det här trycket med tre, ofta fyra spelare göra Mora sårbara bakåt. I powerplay blev det inga Mora mål i söndags men kvalitet finns såklart och söker passningsväg, det gör laget ofta till My Kippilä som avslutare på "leftkanten" eller Johanna Hultgren på den andra sidan, just dessa två fick Pixbo ordning på under sin box i söndags.

Mora och Rönnby har spelat en gång mot varandra denna säsong, en träningsmatch i Sala sporthall. Tigers spelade riktigt tajt men åkte till slut på en 5-4 förlust efter att Mora avgjort med mindre än en minut kvar av matchtiden. Fredag kväll är det läge för Rönnby att visa och ge varandra styrka under 60 minuter, inte minst i spelet framför de båda målen.

Matchen ses som vanligt via SSL Play. 18.55 börjar sändningen och första tekning är 19.00.