Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Idag 1 match

Nu kör vi igång men först ett stort tack!

19 september 2018 22:37
Säsongen 2018-19

Träningsmatchandet är över för SSL-laget, äntligen ska förberedelser omsättas i poäng, i jakten mot slutspel och högre än så längre fram i vår.


Snart seriepremiär mot Malmö i Bombardier Arena.

Sportgruppen med Bosse Hägglöf i spetsen har gjort ett fantastiskt arbete. Stora delar av fjolårets SSL-trupp är kontrakterad även om två rutinerade backar kliver av i Julia Johansson och Alexandra Högberg. Alex är kvar i organisationen som SSL-koordinator och Rebban är licenserad i ungdom så hennes härliga framfart får vi se även framöver. Nya ledare har kommit in efter Jimmy och Karro i John Kvist och Magnus Eriksson. I ledarteamet finns också Stefan Granlund, Oskar Ullberg samt Kalle Granath som arbetat med spelarna under försäsongen. Nya i SSL-truppen är spelarna Felicia Forsmark och Therese Gustafsson, båda från Telge. Julia Sidklev Persson, Hanna Garman och Anna Wiman har anslutit från Linköping. Isabella Halling återkommer till Tigers från Västerås IBS. Hanna Hjalmar och målvakten Emma Frisk är uppflyttade från allsvenska laget till SSL-truppen. Tilde Thölin återkommer efter skada.

Västerås Rönnby har under flera år haft ett riktigt bra försvarsspel, ja ett av landets bästa i det defensiva arbetet. Även denna säsong kommer motståndarna att få kämpa hårt för att komma igenom Tigers försvarslinjer men med de nya spelarna har vi ett Tigers med än större offensiv kraft.

Även i allsvenskan under ledning av Peter Stillman kommer vi att se nya spelare och med den stora SSL-trupp som vi har kommer några att varva spel i SSL och allsvenskan. Två nedflyttade SSL-lag och flera andra som siktar mot SSL, allsvenskan västra ser ut att vara den klart tuffaste serien under SSL. Dessutom derbyn mot Västerås IBS och Västra Mälardalen som extra krydda, en härlig utmaning för våra talanger.

Innan säsongen drar igång på allvar passar vi på att framhålla betydelsen av våra partners - utan ert stöd skulle vi inte kunna ta del av SSL-innebandy och inte heller spel i allsvenskan. Styrelsen riktar ett stort och varmt tack till er! Vi hoppas att samarbetet med Rönnby Tigers ger er mervärden. Ni stödjer något riktigt fint.

Innan första match är det också på sin plats att framhålla alla ideella krafter som gör föreningen samt ett SSL-projekt möjlig. Evenemangsgrupp, sportgrupp, marknad, ungdomsledare samt föräldrar. Ni är aktiva med entré, sekretariat, som planvärdar, kioskmedarbetare samt sargvakter, allt detta som är grundförutsättningar för att det överhuvudtaget kan bli en match. Det bästa är att det finns plats för fler att engagera sig i vår gemenskap, i stort som smått, hör av dig! Apropå att höra av sig. Känner du någon ung kille eller tjej som vill prova på att spela innebandy? Rönnby ungdoms innebandyskola har just börjat. Mer information finns på hemsidan.

Under säsongen kommer vi att få se hur Västerås nya innebandyarena byggs bit för bit, vi kör hårt i Bombardier arena och i andra arenor men visst längtar vi till det nya som är anpassad just för just vår sport.

Först ut är SSL och sedan övriga serier – Vi hoppas att du hänger med! Seriepremiär mot Malmö I Bombardier Arena söndag 23 september klockan 16.00.

Hälsningar

Hannu Högberg Ordförande Västerås Rönnby IBK och Suzanne Eriksson Ordförande Rönnby Västerås IBK Ungdom