Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Måndag
28 Feb 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Tisdag
29 Mar 1 match
Lördag
09 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match

Stark viljeinsats

28 mars 2019 22:12
SM-slutspel

En riktigt storartad prestation av Rönnby, spelarna visade slutspelshjärta i 3-5 segern mot Pixbo Wallenstam.


Matchen började med nationssång så som sig bör under slutspelet. Det blev bara ett mål under första perioden och den var Rönnbys. En gåva från en Pixbospelare till Anna Wiman som knackade in kassen på backhand när halva perioden var spelad. Överlag ganska nervöst spel från bägge lagen, en hel del slag och ett sådant fick Rönnby också bota för men boxplay klarades av.

Till andra perioden kom Pixbo in laddade och satte fart direkt, 1-1 kom efter en lång passning till en frispelad forward. Rönnbys 1-2 var ett riktigt klapp-klapp mål. Lisa Söderlund spelade fram Anna Wiman som satte målet på volley. Målet kom efter tio minuter när Pixbo hade ägt mycket boll. När dryga 14 minuter hade spelats fixade Jonna Sjöberg straff på egen hand, trampade helt enkelt förbi Pixbospelaren som orsakade straffen. In klev Felicia Forsmark som satte 1-3. I bytet efter reducerade Krupnova som hade lämnats fri framför utmärkte Helen Bircher. Ytterligare ett byte senare trampade Sjöberg åter förbi sin försvarare och sprätte upp 2-4 i nät, ett ursstarkt viljemål. Under perioden ett spelmässigt övertag för Pixbo men Rönnby slet på hårt och var effektivare med tre mål.

Vad skulle Pixbo hitta på inför tredje? Laget fortsatte med ungefär samma spel som tidigare, samma också för Rönnby med ett aggressivt försvarsspel, ingen förändrad matchbild. Ett powerplay för Rönnby efter sju minuter som inte riktigt fungerade. Någon minut senare ett till snyggt mål för Rönnby där bollen gick på ett snöre; Therese Gustafsson-Jennifer Lindholm-Elin Björkman som lade in bollen till Angelica Nordfeldt, 2-5. Pixbo reducerade ett par minuter senare till 3-5 när Rönnby inte fick täck på ett backskott. Tvåmålsöverläge och sju och en halv minut kvar. Kritiskt läge under matchen. Rönnby fortsatte att jobba hårt. Med fem minuter kvar utvisning för Pixbo, sex spelare på planen. Skulle Rönnby gå framåt eller spela av två minuter? Det blev något mitt emellan. Strax därefter kastade hemmalaget in en sjätte spelare, tryck mot Rönnbys mål men fortsatt bestämt spel i försvar. Domaren hittade en utvisning för Rönnby med 30 sekunder kvar, oklart för vad. Spel sex mot fyra men även denna situation rensades undan. Seger 3-5 och ett noll i matchserien mot Pixbo Wallenstam.

Sammanfattningsvis. En riktigt storartad prestation av Rönnby, spelarna visade verkligen ett stort slutspelshjärta. Njuta ikväll under hemresan men sedan ställa om mentalt, fokuserade och ödmjuka inför lördagens uppgift. Nu vet Pixbo vad denna slutspelsserie kommer att handla om, den kommer inte att avgöras med finlir. Vi hoppas att Västerås Rönnby kan vara precis så revanschsugna som de var idag även i Kristiansborgshallen lördag 16.00.