Söndag
29 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Slutspel i nya innebandyarenan våren 2020

25 februari 2019 06:30
Nya arenan

Rönnbymedia träffade Magnus Åkerberg från Rocklunda fastigheter för att prata om den nya arenan.


Hej, från Rönnby hör vi glädjande nyheter om att arenan enligt plan blir klar till januari 2020.

När vi kan vi se fram mot invigning och de första matcherna?

Det är NCC som bygger med en slutbesiktning planerad till i slutet av januari 2020 med överlämnande kanske 2-3 veckor senare. En första match kan troligtvis ske till slutspelet 2020 men det beror lite på hur intrimning av tekniken kommer fungera.

Apropå teknik, i den nya arenan finns det säkert också en del ny digital teknik. Kan du säga något om denna inne i huvudarenan?

Vi håller på att planera den, det blir någon form av digital skärm á la Bombardier. Tanken är att man på ett enkelt sätt skall styra digitala skärmarna, ljud o ljus samt digitala reklamskärmar efter långsidorna. Plats för TV-kamera.

Några andra funktioner inne i arenan som ger möjlighet till bra evenemang?

Det kommer att finnas två konferensrum i direkt anslutning till huvudplanen samt ett större konferensrum för sponsorer. Dessutom restaurangyta för cirka 100 sittande med utsikt över planen. Detta ger en möjlighet att med t.ex. värmeskåp servera mat från Rocklunda restaurangen. Möjlighet till utställningar i anslutning till entré.

Några andra funktioner att lyfta fram?

Att det blir en huvudarena med 1200 sittplatser samt också en träningshall med en mindre läktare och enklare sekretariat. En stor solcellsanläggning gör att arenan blir självförsörjande på el under soliga dagar.

Du var inne på solceller. På vilka sätt blir den nya arenan miljövänlig?

Det blir solceller på taket samt ledbelysning överallt. Fläktar med värmeåtervinning för att få maximerad värmeeffekt. Det är genomgående trästomme i hela arenan.

Vi kan följa arenans utveckling dag för dag bredvid Bombardier arena men än så länge är det mest en stomme vi kan se. Arenans utseende utifrån, hur kommer den att se ut?

Arenan kommer mot Vasagatan att ha limträpelare med plåtraster mellan. Belysningen bakom kommer att kunna varieras i färg och styrka. I övrigt kommer det vara plåtfasad.

Finns det något namn ännu?

Nej, den frågan överlåter vi till andra parter att avgöra.

Det här blir riktigt bra för idrottsstaden Västerås och västeråsinnebandyn. Rönnby media ser verkligen fram mot den nya miljön för spelare, publik, media samt alla funktionärer.

Fakta innebandyarenan i Västerås:

  • Totalt cirka 6500 kvadratmeter.
  • 1200 sittplatser vid innebandy, möjlighet till 300-400 fler platser vid större matcher (med extra läktare på kortsida).
  • 2000 åskådare med 800 på planen vid andra evenemang tex konserter.
  • Två fullstora planer, varav en är träningsplan med mindre läktare.
  • 8 omklädningsrum, 3 större för hemma/bortalag vid elitmatcher.