Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Kajsa Pettersson klar för Rönnby

14 augusti 2020 09:06
Allsvenskan

Vi fortsätter att förbereda oss för säsongen 2020/21. Spelare nummer sex att presenteras i vår Allsvenska trupp är Kajsa Pettersson, en tvåvägsspelare som är riktigt vass över hela banan. Välkommen!


Kajsa Pettersson är född år 2000 och kommer närmast ifrån IK Sirius FBC i SSL, Kajsa är fostrad i Per Ols och innan Sirius så spelade hon för RIG Umeå.

Hej Kajsa. Först och främst, välkommen till Rönnby!

Tack så mycket!

Hur kommer det sig att du hamnade i Rönnby till säsongen 2020/21?

Jag valde att flytta hem efter några år på vift och då kändes Rönnby som ett bra val.

Vilken position spelar du på?

Jag spelar både center och forward.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare, vilka är dina styrkor?

Som innebandyspelare har jag en bra spelförståelse och fysik. Jag är även en allroundspelare och jag tror att det är min styrka, att jag kan spela lite var som helst på planen.

Du har gjort en försäsong med laget, hur upplever du laget?

Jag har faktiskt inte varit med så mycket på försäsongen tyvärr. Har haft problem med mina fötter och knän och för några veckor sedan fick jag reda på att jag har en reumatisk sjukdom. Detta har gjort att jag har kört mycket träning hemma som har passat mig bra då jag inte riktigt har kunnat springa men snart är jag igång till 100 %. Jag upplever laget som ett väldigt välkomnande, glatt och positivt gäng. Alla tjejer är supertrevliga och verkar vara väldigt målmedvetna.

Vad förväntar du dig av säsongen, både individuellt och för laget?

För min egen del så förväntar jag mig en lärorik säsong. Jag tror att det är viktigt att jag inte har för högra krav på mig själv i början då det var över 10 månader sedan som jag spelade innebandy. Lagmässigt så förväntar jag mig att vi ska satsa fullt ut för att försvara seriesegern i Allsvenskan från förra säsongen och spela en fartfylld innebandy.

Vad tycker du om nya Innebandyarenan?

Den är väldigt fin och har både gym och flera planer. Det ska bli roligt att få spela i en ny och fin hall med bra förutsättningar.

Vilket är ditt bästa innebandyminne hittills?

Det måste nog vara mina 4 SM-guld tillsammans med RIG Umeå.

Vad gör du när du inte spelar innebandy?

Oj, det varierar ganska mycket men oftast chillar jag hemma, hänger med mina kompisar eller är med min kille:)

Huvudtränare Stilles kommentar: Kajsa har alltid varit talangfull och att bli antagen till RIG i Umeå säger en del om henne kapacitet. Kajsa är en tvåvägs spelare som är riktigt vass över hela banan, hennes spelförståelse gör att hon alltid är rätt placerad. Hennes rutin av viktiga matcher som hon redan skaffat sig trots att hon bara är 20år kommer vara nyttigt att lära ut till detta unga lag. Hittar hon rätt här i Rönnby så blir hon en attraktion att se i Allsvenskan i år.