Knapp seger efter fint spel

17 mars 2019 21:11
SSL

Västerås Rönnby satte stopp för Sirius slutspelsplaner

Inför matchen i den näst sista omgången var Sirius möjlighet att spela slutspel lika med att behöva besegra Västerås Rönnby. För Tigers gällde det att börja finna den där slutspelskänslan samt också försöka nå sjätteplatsen före Jönköping. Matchen i IFU Arena började med ett baklängesmål för Rönnby och det redan i första bytet, ett alltför enkelt mål för Sirius. Fem minuter senare var det åter lika. Hanna Garman satte 1-1 på ett frislag, passning Therese Gustafsson. Under första perioden hade Rönnby mera boll än Sirius och spelade också ett snabbare och rörligare spel. Sirius gick upp i enstaka anfall och tog många distansskott. Däremot mängder med heta chanser för Tigers direkt framför Gräll, Sirius målvakt men målvakten samt hemmalagets backar vann de flesta duellerna mot Rönnbys forwards. 1-1 inför andra perioden.

Rönnby började andra lite mera avvaktande men kom snart upp i den rörelse och fart som präglade den första perioden. Trycket resulterade. 1-2, Isabella Halling, passning Angelica Nordfeldt. Trean kom efter att Sirius haft några riktigt bra byten. Linnéa Nilsson tog ett skott och Felicia Forsmark lyfte upp returen i nät. Powerplay för Rönnby med 30 sekunder kvar men inga fler mål innan andra periodvilan.

1-3 ledning inför tredje och ett PP som skulle fortsätta, dock utan resultat men snart ändå 1-4. Felicia Forsmark, passning Linnéa Nilsson, tid 2.46. Power play för Sirius minuten senare. Ett placerat skott från pointplats och det var 2-4. Målet gav hemmalaget energi och Sirius reducerade också till 3-4. Då var inte mera än halva sista perioden spelad. Sirius lyfte upp laget än mera i jakten på kvittering, då passade Rönnby på att kontrade in 3-5, tid 13.49. Lisa Söderlund målskytt, passning Jennifer Lindholm. Sirius tog en timeout med knappt fem minuter kvar. Ett tryck skapades. Rönnby försökte vara konstruktiva och spela sig ur läget men fick inte fick upp bollen ur egen zon. Till slut mål för Sirius med tiden 18.24. Efter målet skapade inte hemmalaget särskilt mycket mera utan Rönnby spelade av återstående tid i Sirius försvarszon. Slutresultat 4-5.

Sammanfattningsvis. En väl genomförd match av Västerås Rönnby fram till sista 10 men sedan hade laget svårt att stänga matchen. Sett till spelövertaget borde nog segern varit större än ett måls marginal men så blev det inte, istället onödigt spännande mot slutet av matchen. Styrka av Västeråsspelarna att spela hem matchen när det blev så jämnt som det trots allt blev. Med vinsten gick Rönnby åter förbi Jönköping, som spelar måndag kväll mot Pixbo Wallenstam. Marginalen för Tigers är två poäng. För Sirius tog säsongen slut i meningen inget slutspel redan inför tredje perioden när det visade sig att Dalen hade tagit två poäng i Malmö men Uppsalalaget kämpade trots detta ända fram till slutsignalen. Västerås Rönnbys sista match i grundomgången är mot Täby kommande lördag. I den avslutande omgången börjar alla matcher 15.00. Välkommen att se slutspelslagen Täby och Rönnby samt för att följa slutspelsvalet från Bombardier Arena i Västerås.