22 Apr 1 match

5-6 förlust mot Lockerud

6 september 2017 20:59
Träningsmatch

Matchen i Bombardier arena under onsdag kväll blev något helt annat än vad Rönnbyfansen hade förväntat sig.

Hemmalaget verkade inte alls på tå inledningsvis. Resolut gick gästerna från Mariestad upp i en 0-2 ledning. Rönnby reducerade till 1-2 vilket var ställningen efter 20 minuter. I början av andra piskade Tigers på riktigt ordentligt med spel i anfallszon men inom 30 sekunder i den femte spelminuten petade Lockerud in två mål till 1-4. Målen tog farten ur Tigers offensiv och tydligt var att stress kom in i spelet med mängder av dåliga avslut. Rönnby jagade ändå på och gjorde både tvåan och trean men Lockerud drog ifrån igen till 3-5 efter två perioder. I tredje verkade luften gå ur Västeråslaget ordentligt när Lockerud gjorde 3-6 på straff men mot slutet av matchen ändå högre tempo från Tigers och mera desperation i spelet. Två mål framåt men längre än till 5-6 kom inte SSL-laget denna kväll mot allsvenskt motstånd. Jonna Sjöberg saknades på grund av landslagsuppdrag. Rönnbys målskyttar Linnéa Nilsson, Lisa Söderlund, Emma Hellberg och Izabell Roos (2).