FBC Malmö åker hem med tre poäng

11 januari 2020 17:22
SSL

Efter storseger 6-11 i Bombardier Arena.

FBC Malmö inledde matchen i Bombardier Arena starkt medan Västerås Rönnby verkade vara kvar i omklädningsrummet. 0-2 redan efter en minut och 0-4 när tio minuter var spelade. I detta läge kom hemmalagets timeout. Reducering till 1-4 av Agnes Sälgström och detta var läget inför andra. I mittenperioden rullade Malmö på med ett rörligt och fysiskt spel. Vid 1-5 skiftade Rönnby målvakt men vad hjälpte det när gästerna återkommande fick stå framför tigerskassen och styra in bollar utan fysiskt försvarsspel. Reducering till 2-5 av Elin Björkman innan det åter rullade iväg fram till 2-8. Rönnby reducerade till 3-8 via Sandra Törnqvist innan andra periodvilan. Inför tredje var underläget fem mål upp. Väl i tredje ökade Malmö på till 3-9 efter fem minuter. En minut senare satte Linnéa Nilsson 4-9 och trots allt visst häng. Tionde Malmömålet kom och en eller ett par byten senare var det dags för det elfte baklängesmålet. Reducering till 5-11, åter mål av Linnéa Nilsson, tiden var då 15.59 därefter också 6-11 och viss stress hos Malmö, i vart fall en timeout men då var det endast tre minuter speltid kvar. Rönnbyspel utan målvakt. Matchens enda utvisning kom när Rönnby hade för många spelare på planen. Skotten visade 26-26 vid full tid och på resultattavlan stod det 6-11.

Nej, det var verkligen inte kul match för Tigers fans att se. Ett hemmalag utan attityd och fysiskt försvarsspel. Malmö hade all in i början av matchen och spelade ett snabbt och rörligt spel. När målen kom växte givetvis självförtroendet medan det var det omvända för hemmalaget. Nu är det upp till laget att ta nya tag och framförallt komma in rätt till nästkommande match och det direkt från start.

Rönnbys nästa match är fredag den 17 januari i Bombardier Arena och mot ett tufft motstånd då mästarna Täby gästar. Den matchen startar 19.00.