Lördag
26 Jan 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match

Örnsköldsvik gästar Västerås

8 mars 2019 17:02
SSL

Bombardier Arena. Lördag 9 mars 15.00


En av säsongens nykomlingar gästar Västerås, ett ungt och talangfullt lag med en hel del kvalitéer som hotat flera lag men som ännu inte riktigt har den rutin som mera erfarna lag i serien har. Övik är ännu inte uträknade på något vis, det är fem poäng upp till säker mark. En seger och plötsligt finns känning mot mera säker mark. Lagets spel präglas av goda individuella prestationer. Lördagens match i Bombardier Arena är inte på något sätt en enkel resa för Västerås Rönnby, motståndarna jobbar och springer verkligen hårt.

Senast lagen möttes dominerade Rönnby den första perioden och hade skaffat sig en 0-2 ledning efter de första 20 minuterna. Hemmalaget spelade upp sig i mittenakten men fick ingen utdelning, istället utökade Linnéa Nilsson till 0-3. Efter en målrik inledning i sista perioden där det föll fem mål inom fem och en halv minut tog hemmalaget timeout, men uppförsbacken blev för stor för Örnsköldsvik. Västeråslaget kunde åka söderut med en 2-7 vinst.

Det som står i spel för Rönnby är slutspelsplatsen, vinst och nian Malmö kan omöjligen gå förbi tigers när tre omgångar återstår efter lördagens match. Malmö ligger just nu 11 poäng efter Rönnby. Det är klart att Tigers inte kan nå femman och fyran Endre och Täby men det handlar också om att hålla jagande Jönköping bakom sig, just nu en poäng efter. Att befästa sjätteplatsen i världens bästa liga är viktigt för framtiden men också för att förmodligen då undvika ettan och tvåan i en kommande kvartsfinalserie.

Välkomna till match i Bombardier Arena. Lördag 9 mars 15.00.