Skön och viktig vinst mot Skoghall

25 januari 2020 16:00
SSL

5-2 i Bombardier Arena.

Rönnby Tigers kom till mötet mot Skoghall med ny headcoach i Andreas Harnesk men tyvärr med skador på några nyckelspelare. Under uppvärmningen var det tydligt att det var ett energifyllt hemmalag. Matchen kom igång och Tigers satte in ett presspel på Skoghalls försvar. 1-0 kom efter 9.30. Målskytt Felicia Forsmark, passning Jennifer Lindholm. Rönnby hade bollövertaget med vassa Skoghallkontringar. 18.45 stänkte Jonna Sjöberg in 2-0 bollen i krysset, vilket var ställningen efter 20 minuter.

Andra började och 3-0 redan under första bytet. Linnéa Nilsson, passning Julia Sidklev Persson. Reducering 5.32 när fysiskt spel saknades framför eget mål. Efter målet fortsatte Tigers att mala på, mängder med chanser och ramträffar men utan att returerna satt i nät mot ett samlat Skoghallförsvar. Så kom den då när utdelningen uteblev, kontringsmålet och plötsligt var det 3-2 med en minut kvar av perioden. Spelövertag och chans på chans men endast ett måls överläge inför tredje.

När knappt tre minuter var spelade av tredje kom det så sköna och viktiga 4-2. Ida Eliasson, passning Agnes Sälgström. Målet gav hemmalaget trygghet. Tigers fortsatte med det energifyllda spelet samt hög press. Efterhand försökte Skoghall flytta upp spelet men blev bolljagande. Timeout för Skoghall med tiden 18.07. Direkt efter när spelet kom igång satt 5-2, Agnes Sälgström, assist Lisa Söderlund.

Sammanfattningsvis. Varje spelare i Tigers jagade verkligen andrabollar och satte press på Skoghall men idag hade laget stolpe ut. Ändå vinst och viktiga tre poäng. Skotten 37-13 och slutresultatet 5-2. Härligt engagerad publik! Rönnbys kommande match är mot IBK Dalen på hemmaplan om två veckor, lördag den 8 februari, då det är uppehåll kommande helg för Finnkampen.