Söndag
29 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Älvsjö AIK klara för VFC

22 juli 2020 07:46
VFC

Den 11-13 september spelas första upplagan av Västerås Floorball Cup (VFC). Cupen riktar sig till elitlag på damsidan. Första lag ut att presenteras i den Allsvenska klassen är Älvsjö AIK, välkomna!


Första laget ut att presenteras till den Allsvenska klassen i VFC är Älvsjö AIK IBF. Laget spelar till vardags i den Östra Allsvenska serien. Säsongen 2019/20 var otroligt tuff i den Östra serien, från tredjeplats till sjunde plats skilde endast 6 poäng. Bele Barkarby som landade på en tredjeplats hamnade på 36 poäng precis som Åkersberga som dock hade 4 måls sämre målskillnad. Efter det placerade sig Alunda, Storvreta och Älvsjö, alla lagen på 30 poäng och endast 4 mål i målskillnad skiljde lagen åt.

Säsongen 2016/17 vann Älvsjö AIK Division 1 och har sedan dess spelat Allsvenskt. Under dessa Allsvenska säsonger har man tampats med lag som IBF Falun, Nacka Wallenstam, RIG Umeå. Frågan är om inte den Östra Allsvenskan kommer bli den tuffaste på länge med bland annat storsatsande Storvreta och Borlänge, ett revanschsuget Hammarby.

Cupen spelas i Västerås nya Innebandy Arena som består av två fullstora innebandyplaner där matcharenan tar cirka 1200 besökare. I cupen kommer det att spelas i två klasser, SSL och Allsvenskan. Till varje klass tar vi emot 6 lag så totalt kommer 12 lag att delta i VFC i denna upplaga. Lagen delas upp i två grupper i respektive klass där alla lagen möter varandra. I respektive klass möts sedan ettan i grupp 1 mot ettan i grupp 2 osv. för att placera lagen i varje klass.

Målet med cupen är att få en riktigt bra matchhelg under försäsongen med hög kvalite på matcherna och så bra förutsättningar som möjligt runt om dessa. Därav spelas bland annat matcherna enligt ordinarie matchtid och naturligtvis i vår nya Innebandy Arena i Västerås.

Presenterade lag SSL Endre IF Rönnby Tigers

Presenterade lag Allsvenskan Rönnby Tigers Älvsjö AIK