07 Apr 1 match

Fin premiärseger för Tigers

23 september 2018 19:33
SSL

Västerås Rönnby ledde med hela 5-0 en bit in i andra perioden, Malmö repade mod och kom tillbaka.

Under första perioden körde Västerås Rönnby IBK fullständigt över Malmö, 4-0 efter 20 minuter och bud för mer fanns. Tigers började också andra perioden övertygande, 5-0 efter sex minuter, skulle premiären sluta med en riktig storseger? Tigers blev kanske försiktigare efter femte målet, oavsett så fick Malmö möjlighet att äga boll mera. Gästerna reducerade två gånger om fram till 5-2 men strax innan andra periodvilan kom så sköna 6-2 och Rönnby såg trots allt ut att gå mot en säker premiärseger. Trots fyramålsunderläge var Malmö inte ett slaget lag. 6-3 satt redan i inledningen av perioden och viss stress hos Rönnby. Tiden tickade på till hemmalagets fördel som ägnade sig åt att spela av matchen. Malmös coach plockade målvakten redan efter 14 minuters spel och draget lyckades då 6-4 reduceringen kom närmast direkt. Det som varit så övertygande under första halvan av matchen byttes mot ett spel där Rönnby fick anstränga sig ordentligt för att spela hem de tre poängen. Slutresultat 6-4.

Sammanfattningsvis, Malmö tog chansen när det blev ängsligt i Rönnby. Trots stress mot slutet en fin premiärseger där nyförvärven Felicia Forsmark och Therese Gustafsson fick näta. Bra målvaktsspel av Rönnbys Helen Bircher.

Matchfakta

Rönnby–Malmö 6-4 (4–0, 2–2, 0–2) Första perioden: 1–0 (02.56) Felicia Forsmark (Jonna Sjöberg), 2–0 (03.52) Elin Björkman, 3–0 (08.09) Karin Nygren (Elin Björkman), 4–0 (08.24) Linnéa Nilsson (Jonna Sjöberg) Andra perioden: 5–0 (06.05) Jonna Sjöberg (Julia Sidklev Persson), 5–1 (10.09) Elin Johansson (Hanna Simonsson), 5–2 (12.55) Hanna Simonsson (Elin Johansson), 6–2 (17.52) Therese Gustafsson (Emma Hellberg) Tredje perioden: 6–3 (02.23) Frida Mainz Ohlsson (Madeleine Karlsson), 6–4 (14.52) Ellen Rasmussen (Cecilia Di Nardo)

Skott: 26–26 (11–7, 9–8, 6–11)