Fredag
04 Okt 1 match
Söndag
06 Okt 1 match
Söndag
13 Okt 1 match
Söndag
27 Okt 1 match
Lördag
02 Nov 1 match
Fredag
08 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Söndag
29 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Idag 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Allsvenskan - dags att sammanfatta säsongen

24 april 2019 20:32
Allsvenskan

Rönnbymedia tog ett snack med Peter Stilman som glädjande nog fortsätter som tränare för allsvenska laget. En ledare som lett det allsvenska laget på framgångsrikt sätt och som under flera år varit med att lyfta upp talanger till Svenska superligan.


Hej, Peter, allsvenska laget kom på en fin femteplats i en riktigt tuff serie. Hur skulle du sammanfatta allsvenska lagets säsong?

  • Ömsom vin ömsom vatten, både resultatmässigt och prestationsmässigt. Vi har varit väldigt bra mot topplagen, men sämre mot lag som vi bara borde vunnit mot. Vi hade en fruktansvärt stark statistik på matcherna hemma i K-borg där vi endast förlorade en match under ordinarie tid (mot Västra Mälardalen) samt en förlust i sudden (mot Lund som kvalade till SSL). Vi har inte varit bra mot lagen i södra serien där vi endast tog 10 av 24 möjliga poäng, där övriga lag i västra serien hämtade betydligt flera poäng. På bortaplan tog vi bara åtta poäng och vi kammade noll mot lagen i södra serien på bortaplan, vilket är på tok för lite. Vi måste hitta ett annat koncept för att ta oss till nästa nivå. Samtidigt så har vi stått för flera enormt starka prestationer i matcher som bevisar att med rätt inställning till vårat jobb på planen så matchar vi verkligen alla lag på denna nivå.

Är det några matcher som du minns särskilt, kanske lite extra?

  • Jo, det är svårt att komma ifrån de två matcherna på slutet där vi besegrade ettan och tvåan i serien, Lockerud och Skoghall, hemma i K-borg. Där visade vi verkligen var skåpet skulle stå. Två fantastiskt genomförda matcher av spelarna och vi vann helt rättvist. Det är de matcherna jag minns bäst, sen minns jag en match till med glädje och det är matchen hemma i höstas mot Åstorp/Kvidinge under en av dubbelhelgerna mot södra lagen. Under lördagen hade vi varit ruskigt starka mot Lund men brände mängder med målchanser och det bara blev oavgjort samt förlust i sudden, en match som vi skulle vunnit. Jag skojade med tjejerna att ikväll är det extra träning på avslut inför imorgon och spelarna visade verkligen under söndagen att det var fokus i avsluten, vi spelade verkligen ut och visade upp oss från vår bästa sida och var även ”hyfsat” effektiva då vi öste in 14 kassar och vann med 14-5 och då tror jag ändå att vi brände lika många lägen till.

Under säsongen fick du utmärkelsen årets idrottsledare i Västerås. Varför tror du att du fick priset?

  • För lång och trogen tjänst, och att man lägger ner otroligt mycket tid på det här, att jag är med och hjälper både idrotten och samhället samt ser till att ungdomar aktiveras.

Vad betyder en sådan utmärkelse för dig?

  • Självklart fick jag en enorm självförtroendeboost av utmärkelsen. Det bevisar ju att sättet man jobbar på är uppskattat och att man gör nånting rätt. Det gav mig väldigt mycket ny energi att man blev sedd utanför ”innebandyvälden”.

Vi blickar framåt. Rönnby är glada över att du fortsätter som ledare och tränare för det allsvenska laget. Hur ser planeringen inför nästa säsong ut?

  • Tackar och kul att få fortsatt förtroende. Nu blev det ju nyligen klart men självklart har jag gjort en grundplan, men den vill jag helst diskutera med spelartruppen först. Försäsongen drar igång aktivt under mitten på maj, fast tjejerna själva kör M5 med Kalle Granath redan nu. Sedan lägger vi till ett innebandypass i veckan för att inte tappa känslan med klubba och boll. Jag vill försöka få till att åka på en försäsongscup denna säsong för att få bra motstånd inför säsongsstart. Tanken är också att vi ska fortsätta med mental träning som vi haft fördelen av att haft varannan vecka med Gunnar Mattson under föregående säsong. Det vill vi fortsätta med, kanske till och med utöka det till varje vecka.

Finns det några särskilda målsättningar?

  • Målsättningar kommer vi sätta tillsammans med spelartruppen. Men naturligtvis så är hela tiden huvudmålsättning att hålla en allsvensk status på laget, alltså nytt kontrakt i första hand. Sedan kommer vi fila på lite mera med delmål så som vi även gjorde under förra säsongen. Både realistiska och några med att våga tänka ”längre”, lite ”tänk om” det händer osv.

Under säsongen 2019/20 lämnar både SSL-laget och allsvenska laget sina nuvarande arenor för den nya innebandyarenan, det blir förmodligen någon gång efter jul och nyår. Vad tror du att denna arena kommer att betyda för innebandyn i Västerås och specifikt för Rönnbys allsvenska lag?

  • Jag säger som Gert Fylking, äntligen! Det borde bli ett enormt lyft för hela innebandyn i staden, mycket blir samlat under samma tak, med träningsmöjligheter, kanslier, förbund och förhoppningsvis kan flera föreningar skapa samarbeten. Framförallt behövs det samarbete inom herrsidan. En stad av Västerås mått måste ha lag minst i Allsvenskan på herrsidan också. Nya och fräscha miljöer borde skapa ny energi hos spelare, ledare och personer som jobbar i det tysta i föreningar.
  • För just Allsvenskans del blir det ett enormt lyft att få komma till en arena där det finns alla faciliteter man kan begära för att bedriva innebandy, och att det kommer att vara fräscht, inget vi varit bortskämda med. Rent sportsligt är jag lite orolig, som jag sa tidigare så har vi varit extremt svårslagna i K-borg, både denna säsong men även säsongen innan. Men vi får väl starta bra i nya hallen och bara öka efter det.

Stort tack för den gångna säsongen och lycka till med sommarträningen.

  • Tackar!