Det var inte Tigers match i Varberg

3 november 2018 18:57
SSL

7-5 förlust mot Warberg

Matchen mot Warberg började med ett spelövertag för Rönnby men å andra sidan var det så Warberg ville spela, ligga lågt och sedan kontra. 1-0 till hemmalaget kom också på detta sätt och från en av spelarna som Rönnby var förvarnade om. 2-0 och även 3-0 innan perioden var över. Rönnby var inte alls med och saknade i det stora hela attityd i såväl anfall som försvar under första 20.

4-0 redan i andra periodens första byte. Reducering av Izabell Rydell på frislag direkt efter, en lågt placerad boll. En Rönnbyutvisning klarades av men Warberg ökade på till 5-1 efter 14.36. Återigen en snabb replik från Rönnby när Isabella Halling var på rätt ställe och satte en målvaktsretur, skottet kom från Jennifer Lindholm. Tigers var kanske på väg in i matchen med andra målet men då en ny utvisning för Rönnby, riktigt onödigt i detta läge. Utvisningen klarades dock av. I spel fem mot fem lät Warberg tiden göra jobbet med långa uppspelssekvenser, ett bollande mellan backarna utan att Rönnby på något sätt valde att pröva spela med full press. Det var 5-2 inför tredje, tre mål går ju trots allt att vända i innebandy.

I första bytet, ett bra tryck från Rönnby men så plötsligt en ny spelvändning från Warberg som resulterade, 6-2. Tyvärr också 7-2 minuten senare, tid 1.43 och ridån var på väg ned med fem mål upp. Rönnby fick ett powerplay med drygt tre minuter in i tredje men ingen utdelning, reduceringen kom istället några byten senare. Det var Anna Wiman som klappade in 7-3 när knappt sex minuter var spelade. Plötsligt började Rönnby spela mer aggressivt än tidigare och Warberg hamnade under stress och endast med enstaka lägen framåt. Offensiven gav resultat, 7-4 via Jennifer Lindholm tid 8.17 och mycket tid kvar. Efterhand ebbade Rönnbys press av. Warberg fick ordning på styrkorna utan att Rönnby gjorde någon synlig förändring som skulle kunnat ge laget ny energi. Nytt PP för Rönnby efter 14.57 men inget denna gång heller, kanske hade det varit läge att spela sex mot fyra i denna situation, det var ju ändå tre mål upp? Rönnby tog timeout med mindre än en minut kvar i samband med att Warberg fick en utvisning. Nu blev det spel 6-4 och då mål närmast direkt, tid 19.29. Närmare än så kom inte Västeråslaget. En riktigt tung 7-5 förlust och första trepoängaren till Warberg.

Nej, det här var inte Tigers match överhuvudtaget. Det var lamt och det var tamt. Trycket kom en bit in tredje perioden men då var det fem mål upp. Då plötsligt ett desperat spel med att täcka skott, plocka bort spelare framför egen kasse, stenhårt jobb hem i kontringar, in i röda zoner och utmana samt gå vinnande ur närspel. Warberg å andra sida spelade helt efter matchplanen, ligga lågt, täcka skott, dra ned på tempo med långsamma uppspel samt låta tiden ticka på om det inte var läge för kontringar. Därtill heta spelare som verkligen hade nätkänning idag.