Lördag
21 Dec 1 match
Söndag
29 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Idag 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Fredag
09 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Lördag
17 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Lördag
07 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Söndag
29 Nov 1 match
Söndag
06 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 1 match

Peter Stillman klar för tre nya år med Rönnby

17 april 2020 19:07
ALLSVENSKAN

Seger i Allsvenskan Västra under säsongen 2019/20 visar på vilken bredd Rönnby har på sin Elitverksamhet. En av nycklarna till Rönnbys framgång med att fostra och utveckla egna produkter är Peter "Stille" Stillman. Vi kan nu med meddela att Stille är klar för tre nya år med Rönnby, vilket förmodligen kommer att leda till att vi kommer få se ännu fler talanger från de egna leden. Vi tog oss ett snack med Stille om säsongen som varit och framtiden.


Hej Peter, du har precis skrivit på för tre nya år med Rönnby. Grattis till både dig och Rönnby.

Tack.

Vad betyder det att få tre års framförhållningen istället för som tidigare ett år i taget?

Nja, inte så mkt egentligen, men det är klart att man kan jobba ännu mera långsiktigt än tidigare, sen så vet ju omgivningen, både spelare hos oss i Rönnby men även i andra föreningar hur strukturen med ledare ser ut i Rönnby, både i SSL och Allsvenskan, om tanken på att gå till Rönnby finns.

Seger i Allsvenskan under säsongen 2019/20. Hur vill du sammanfatta säsongen?

GLÄDJE & STOLTHET. Det är inte många som får vinna en serie på så hög nivå, nu har vi gjort det 😊. Det har varit en riktig utmaning hela säsongen där vi jobbat mkt med prestation istället för resultat, och gör man bra prestationer så kommer ofta resultaten automatiskt. Vi har haft ett väldigt slagkraftigt lag, en grym ledarstab, med mig som huvudtränare, Johan Thörnberg som assisterande som är ett fantastisk bollplank med likatänk som en annan, vilket gav laget ny energi med nya övningar som går i linje med hur vi vill spela, Hasse Ericsson – världens bästa materialare och mysgubbe, som ser till att alla ska ha det bra, och har det bra, såväl träning som match. Vår mentale coach och läktarcoach, Gunnar Mattson, som gjort ett enormt arbete med tjejerna och oss ledare, får oss att verkligen fokusera på rätt grejer hela tiden, jobba med rätt målsättningar och ger alla en sån härlig energi med att alla ska vara med och bidra, sen ett stort tack även till vår fystränare Kalle Granath – som verkligen sett till att vi haft orken och kraften att prestera fullt ut vecka efter vecka.

Det ser ut som att man till nästa säsong kommer att lyfta flera spelare från den Allsvenska träningsgruppen till SSL-gruppen. Vilka nyckelfaktorer vill du lyfta fram till att ni lyckats så bra i det Allsvenska laget med att både utveckla spelare men samtidigt nå bra resultat?

Det stora är ju att dom är otroliga talanger i grunden, sen hos oss i Allsvenskan tycker jag att man ska få vara sig själv, att man ska få utnyttja det dom är bra på, inga hängslen och livrem, utan vill man göra en spelare med en läcker dragning, då får man göra det, men dom är också skolade i att man ska ta jobbet ute på banan fullt ut, så tar man jobbet hela tiden i ”varje jävla byte” som vi säger, då är det okej att missa en dragning, ett skott, en passning eller vad det nu gäller, för då täcker någon annan upp för en, men tar man inte jobbet, då tror jag inte att man täcker upp för den spelaren på samma sätt. Vi är helt klart ett lag som litar och ställer upp för varandra i alla lägen. Misstag accepteras om man visar sig vilja ta jobbet. Jag har alltid sagt att om man alltid har ”Blåstället” på sig och tar jobbet då är man alltid med i matcherna, då hänger det oftast på innebandykunnandet och det är inte många lag som klår oss på 😊. Vi vill fostra spelare som vill spela innebandy med mycket boll, alltså en teknisk, snabb med mycket passningar och alla spelare på planen är delaktiga. Sen jobbar jag mycket med att driva dom framåt taktiskt, vi har satt vissa grunder för hur vi ska spela, men inför varje match så har jag oftast scoutat motståndarna och det talar jag om för tjejerna innan match, sen sätter dom sig i respektive femma och dom får hitta sina lösningar på det, likadant i varje periodpaus så jobbar dom ihop i femmorna och redovisar för övriga laget vad dom känt för varje period, jag tycker det fallit väl ut samtidigt som spelarna får drilla sig själva litegrann taktiskt, vilket jag ser som en utveckling för dom, hellre än att man hela tiden talar om vad dom ska göra, alltså delaktighet.

Vilken är din största drivkraft till att fortsätta med innebandyn år efter år?

Kärleken till innebandyn och Rönnby. Laget är som min familj, jag vill hela tiden se att dom mår bra och ha kul, och ser jag det hos dom då får jag enorm energi av det. Jag har haft lika kul tidigare säsonger fast inte resultaten alltid varit med oss, utan det är atmosfären kring laget med tjejerna, övriga ledare och föräldrar som gör att man bara ”trummar på ”. Det är ett helt fantastiskt gäng man förfogar över.

Du har sedan Andreas Harnesk kommit in i föreningen haft en mycket tät dialog med Andreas. Hur ser du på erat samarbete framöver?

Jag tycker det funkar fantastiskt bra. Det är kanon att han kommit in i föreningen vilket gett alla som jobbar i föreningen en riktig ”Boost”. Andreas och jag har kontinuerlig kontakt om allt inom innebandy, vi diskuterar väldigt mycket, allt från spelarna i SSL, Allsvenskan och i andra föreningar som kan vara intressanta. Vi diskuterar olika situationer ute på planen, ledarskap, spelidéer osv. Ja allt av värde som driver våra lag och föreningen framåt brukar vi bolla. Jätteinspirerande är det.

Rönnby verkar ta ett större helhetsgrepp med lite längre perspektiv än en säsong i taget. Kommer vi se ett annat Rönnby framöver?

Ja det både hoppas och tror jag. Kul med lite längre perspektiv än bara tänka så långt näsan räcker, nu vet vi att jag och Andreas är kvar i tre år då kan vi börja tänka mer långsiktigt och inte ha panik, jag tror att vi i Rönnby inom ett par år återigen komma att vara en av Sveriges absolut bästa föreningar. Vi är riktigt bra idag redan, där enligt mig, att vi har ca 25 spelare i föreningen som skulle hålla för spel i SSL, men vi har just nu ingen i landslaget, för att ta nästa steg, så tror jag att vi behöver få med 2-3 spelare i landslaget, lika många som står och knackar på dörren dit, då kommer vi verkligen att ta nästa steg, för bredden den har vi, nu ska vi få till toppen också, känslan är att vi har den, nu ska vi få jämnare prestationer bara så den syns till landslagsledningen också. Får vi till den, då får ALLA andra föreningar se upp.

Man kan uppleva att under säsongen 2019/20 så var det flera spelare men bland annat Rebecka Lindfors som fick sitt stora genombrott och hon blev även lovordad av Andreas Harnesk. Känslig fråga kanske men vem tror du kommer blomma ut i den Allsvenska truppen under säsongen 2020/21?

Det var ju flera som tog extra kliv denna säsong, Rebecka har ju varit bra i flera år, det var nu som hon kände sig mogen att ta steget till SSL, Andreas har lovordat ett helt gäng med spelare från Allsvenska laget och vill syna dom på lite närmare håll under försäsongen och hoppas att dom tar nästa steg för att kunna spela på en jämn bra nivå i SSL. Jag tänker inte utnämna någon före någon annan, utan det får spelarna spela och träna om, det är många som inte har så långt kvar för att ta steget upp till SSL.

Hur har Corona påverkat era träningar och planeringen för framtiden?

Ja du, det påverkar ju inte bara våra träningar utan hela samhället. Jag tog tidigt beslut på att ställa in alla träningar, så vi har varit träningslediga i en månad nu. Men vi kör igång med försäsong om ett par veckor, men då med bara utomhus träningar. Det är klart att det stör när man inte vet hur det blir framöver, så vi kan ju inte boka upp några halltider än eller träningsmatcher heller.

Västerås har fått en otroligt fin innebandy Arena. Vad innebär detta för innebandyn i Västerås samt Rönnby?

Det borde bli ett otroligt lyft, vilken arena det är. Går inte att klaga på detta, hoppas att innebandyn får ett rejält lyft både på planen och intressemässigt från publik och sponsorer. För Rönnbys del så kommer det bli mer ”familjekänsla” när många lag kan träna på samma plats och man träffas ofta och det blir lättare att flytta spelare mellan lagen om tränar efter varandra. Jag ser bara fördelar.

Vilket är ditt främsta innebandyminne?

Tidigare var det ett SM-guld för Juniorer med Rönnby 1999, men nu blev det ett nytt när vi vann Allsvenskan Västra denna säsong 😊. Inte bra för seriesegern, utan på sättet vi gör det, hela resan som pågått i två år, är det som gör det till ett speciellt minne.

Vad gör Peter när han inte pysslar med innebandy?

Då tar jag gärna en golfrunda och följer med i travets värld.