Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Rebecka Lindfors efter SSL-debuten

20 januari 2020 21:18

Under fredagens match mot Täby i Svenska Superligan fick vi se en debutant i form av Rebecka Lindfors. Rebecka har många år bakom sig i Rönnbytröjan och det är alltid kul när vi ser att hård träning under en längre period bär frukt.


Några dagar efter debuten i SSL passade vi på att prata med Rebecka Lindfors om SSL-matchen och framgångarna med det Allsvenska laget.

Hej Rebecka, debut i SSL under fredag, hur känns det dagen efter?

Känslan är ganska bra, trots att det blev en förlust mot Täby. Det var kul att få testa på spelet i högsta serien och mäta sig själv gentemot det.

Hur var känslan före matchen? Det var ju trots allt svenska mästarna som stod för motståndet?

Det var självklart nervöst innan matchen, men jag var också väldigt förväntansfull. Med tanke på motståndet visste man att det skulle bli en rolig match och tjejerna i laget var väldigt peppande!

Du gjorde i princip en felfri match, +/-0 och får även iväg något avslut. Är du nöjd med din insats?

Jag är väl ganska nöjd med insatsen med tanke på förutsättningarna. Fick nämligen reda på att jag skulle spela kvällen innan. Jag hade dock velat bidra mer offensivt i spelet, men det får jag ta med ifall det blir fler matcher.

Hur upplever du skillnaden mellan SSL och Allsvenskan?

Tempot är ju först och främst en markant skillnad. Allt går snabbare och man måste veta vart man vill leverera bollen redan innan man själv fått den. Sen är det små detaljer som skiljer seriespelen åt. Detaljer i teknik och fysik exempelvis. Det är småsaker som gör en stor skillnad!!

I det Allsvenska laget ligger ni topp fyra och har legat i toppen under nästan hela säsongen. Vilken plats kommer Rönnby sluta på i Allsvenskan och varför?

Håller vi den höga standarden vi haft i vårt försvarsspel och slipar lite extra på anfallsspelet kan vi sluta i toppen i tabellen. Det känns som att vi börjar få ihop femmor och ett bra lir just nu!

Det rycktas om riktigt bra kvalite på innebandyträningarna i det Allsvenska laget, men det är inte bara innebandy ni pysslar med. Ni kör fys med Kalle Granath (M5) en gång i veckan och mental träning med Gunnar Mattson varannan vecka. Hur ser du på dessa komplement och vad har det betytt för laget?

Både M5 med Kalle och den mentala träningen vi har med Gunnar är otroligt viktiga för laget. M5 ger oss möjligheten att bygga upp fysiken och hålla en hög kvalité genom hela säsongen. Vi har lyckats spela ihop laget mer den här säsongen på grund av färre skador, vilket självklart beror på M5. När det gäller den mentala träningen så har Gunnar verkligen hjälpt oss svetsa samman gruppen! Det har också varit en stor del av varför det gått så bra i år.

Det finns många talanger i vårt Allsvenska lag, vem/vilka tror du härnäst knackar på dörren för att debutera i SSL?

Jag blir inte förvånad om Josefin Höglander får chansen med SSL snart. Hon har en grym teknik och en spelförståelse man gärna hade haft!

Vad gör Rebecka när hon inte spelar innebandy (Jobb/Studier)?

När jag inte står på en innebandyplan jobbar jag heltid som receptionist på ICA Hacksta. Förutom jobb och innebandy blir det en del tid med familj och vänner.

Tack för intervjuen och lycka till i helgens matcher!

Tack!

Helgen den 25-26/1 har du möjligheten att följa både vårt SSL, Allsvenska och JAS lag på hemmaplan.

Lördag 25/1

14:00 Rönnby Tigers - Skoghall (SSL, Bombardier)

17:00 Rönnby Tigers - Hovslätts IK (Allsvenskan, K-Borg)

Söndag 26/1

11:00 Rönnby Tigers - Hagunda (JAS, K-Borg)

14:00 Rönnby Tigers - Sävsjö IBK (Allsvenskan, K-Borg)