6-5 vinst till slut

6 oktober 2019 18:25
SSL

Västerås Rönnby besegrade Jönköping efter straffar.

Det blev en spännande och händelserik match i Bombardier Arena. Tigers startade med kort lag för att få igång fart men det var Jönköping som gick fram till en 0-2 ledning, två spelvändningar när Rönnby inte fick passningarna att sitta blad till blad. Felicia Forsmark reducerade med fem minuter kvar av första perioden, passning Elin Björkman. Snyggt rakt upp i nättaket. I andra perioden spelade Rönnby allt bättre och reducerade till 2-2. Julia Sidklev Persson placerade in bollen med trafik framför JIK-målet, passning Linnéa Nilsson. JIK satte sitt tredje mål i power play. Under tredje perioden blev det ännu mera Rönnby men JIK kontrade in bollar på ett synnerligen effektivt sätt. Perioden började med att Jennifer Lindholm hittade krysset, 3-3, passning Elin Björkman. JIK satte 3-4 på kontring och Rönnbys reducering till 4-4 var hemmalagets enda mål på just momentet spelvändning. Hanna Garman målskytt, framspelning Micaela Sjöberg. JIK tog ledningen ännu en gång men Rönnby kom igen till 5-5. Therese Gustafsson trampade in från hörnet och satte bollen i nät, passning Jonna Sjöberg med tio minuter kvar. Straffar kom att avgöra matchen trots att Rönnby hade gyllene läge att avgöra då laget spelade powerplay under förlängningen, spel då fyra mot tre. Mängder med chanser men bollen hittade inte nätmaskorna. Straffduell: Först räddade Felicia Johansson Jönköpings straff, därefter klev Jennifer Lindholm fram och satte 6-5.

Känslan är att resultatet 6-5 med två poäng för Västerås Rönnby och en för Jönköping var rättvis. Rönnby ägde mycket boll men fick spela mot ett uppställt försvar under långa stunder. Laget fick inte alls till spelvändningar på samma sätt som för dagen effektiva Jönköping. JIK hade fem mål på 17 skott. Rönnby lossade 35 avslut på mål.

Västerås Rönnbys nästa match är kommande söndag på bortaplan då laget möter Skoghall.