Vinst i målvaktsduell

30 oktober 2018 22:33
SSL

Tigers 2-1 besegrade Karlstad

En aggressiv och härlig start av Tigers, laget hade redan från början bestämt sig för att ta initiativet i matchen. Spel med hög energi under hela perioden, några missar i egen zon förvisso men som helhet mycket spel på Karlstads planhalva. Karlstad försökte styra ut spelet mot sarghörnen och lyckades väl med detta. Periodens enda mål satte Angelica Nordfeldt, snygg dragare upp i nättaket, passning Linnea Nilsson.

Under andra perioden fortsatte det energirikta spelet, mängder med avslut. Izabell Rydell satte 2-0. Powerplay mot slutet av perioden för Rönnby men inga mål.

Tredje perioden skulle visa sig bli en kamp och särskilt när Karlstads Adina Augustsson reducerade redan efter 2.44. Nytt powerplay för hemmalaget men inget mål denna gång heller. Välbehövlig timeout efter 14 minuter. Linnéa Nilsson fick möjlighet att definitivt avgöra matchen när Rönnby fick med sig en straff med tre minuter kvar men avslutet strök strax ovan ribban. Timeout för Karlstad men klockan tickade på till fördel för Rönnby som höll bollen djupt nere hos motståndarna. Med mindre än en minut kvar fick gästerna till ett 6 mot 5 spel men uppoffrande försvarsspel bäddade för slutresultatet 2-1.

Sammanfattningsvis, Karlstad tryckte på ordentligt i tredje perioden men Rönnbyspelarna hade verkligen bestämt sig för att hämta hem de tre poängen. Sett över hela matchen var vinsten rättvis och med större utfall, övertaget i skotten var 27-13, hade inte åskådarna och Eurosports tittare behövt se ett så spännande matchavslut som det faktiskt blev. En förklaring till den målsnåla matchen var också prestationerna från bägge målvakterna.

Nästa match för Rönnby är på lördag mot Warberg på bortaplan, därefter landslagsuppehåll, sedan IBK Dalen hemma.