Fredag
29 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Fredag
19 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Peter Stillman inför den Allsvenska premiären

25 september 2020 13:33
Allsvenskan

Som ni säkert känner till är det premiär i både SSL och Allsvenskan till helgen i Mälarenergi Arena för våra Rönnby-lag. SSL-matchen kommer ni kunna se via Sportexpressen eller VLT.se. Vi kommer webbsända den Allsvenska matchen, länk längst ner i artikeln.


Nykvarn är en av alla nykomlingar i Allsvenskan denna säsong och står för motståndet i den första omgången. Laget har hunnit med ett antal träningsmatcher under försäsongen där man bland annat vunnit mötena med Trosa Edanö (8-3) och Täby FC (9-3) som båda spelar i division 1. Mot Allsvenskt motstånd har man haft det lite tuffare, FBC Katrineholm 3-6 och Hammarby 4-6. Nu ska man som vanligt inte dra för stora växlar av försäsongsmatcher utan räkna med en taggad nykomling i premiären!

Vill du veta mer om Rönnbys Allsvenska gäng kan vi rekommendera att du läser inför artikeln med Emelie Isaksson, länk längs ner i artikeln. Nedan följer en intervju med huvudtränare Peter ”Stille” Stillman inför premiären.

Hej Stille, seriepremiär på lördag efter en riktigt lång försäsong. Hur går dina tankar?

Jo men självklart så är det ju inspirerande, det är ju detta vi tränat för och förberett oss för. Det är nu det roliga börjar.

Inför säsongen har vi en utökning av antalet lag i serien från 8 till 12 lag och inga möten mot den Södra serien. Hur är din syn på det?

Jag vet inte riktigt, det är ju ingen skillnad i antalet matcher, det har ju varit en krydda att möta lagen från södra serien och man får två helger där man är hela helgen med laget, vilket är bra för sammanhållningen. Det stora bekymret som jag tycker är att det är 5 lag som åker ur serien (8an till 12an), för att man ska återgå till det ”tidigare” konceptet. Tycker man kunde gjort annorlunda i uppflyttsförfarandet från förra säsongen, och att det blivit 10 lag i serierna istället och två åker ur och två får kvala sig kvar, men nu är det bara att gilla läget som det är.

Ni har en hel del förändringar i truppen inför denna säsong? Hur ser du på lagbygget 2020/21?

Alltid intressant med nya spelare, och kul med att spelare ta steget upp till SSL, det är ju så vi ska jobba. Lagbygget kommer ta tid då vi haft en större omsättning på spelare i år än tidigare. Vi jobbar på för fullt med detta och jag tror att nån gång i november så bör mycket vara på plats. Sen kommer vi ju att få ner några spelare från SSL som inte får så mkt speltid där och då ska dom komma in ordentligt i lagsammanhållningen också, så det finns mycket som ska stämma.

Höstdelen av försäsongen har varit allt annat än lätt, berätta.

Jo det ska gudarna veta. På dom 7 veckorna vi nu kört, kan man nog krasst säga att 3 veckor gått lite ”förlorade” med mycket skador och framförallt sjukdomar, men det är ju dom tiderna vi lever i just nu med Covid-19, att har man minsta lilla symtom så ska man vara hemma, och det är något vi kommer få leva med länge, det viktiga är att vi inte sprider smittan vidare, då får man ta lite sämre veckor emellanåt, men rent sportsligt så har det inte varit optimalt, vi fick ju även ställa in förra helgens tänkta genrep mot Åkersberga pga att vi inte fick ihop fullt lag.

Ni har startat upp en egen försäsongscup i nya Mälarenergi Arena. Nu någon vecka efter cupen vad är dina reflektioner?

En fantastisk cup måste jag säga, den blev lyckad. Vi spelade två oavgjorda och förlorade en match, men prestationen tycker jag var klart bättre än vad resultatet utvisade, så vi är verkligen på väg åt rätt håll, håller vi i att prestera bra så kommer resultaten också.

Det är många nykomlingar i serien, först ut är Nykvarn. Hur bra koll har du på Nykvarn?

Inte så mycket faktiskt, förr om åren har vi ”alltid” mött dom på försäsongen, men nu har jag undvikit det för vi har dom i premiären. Men det är ett väldigt ungt lag med bra teknik och passningsspel i alla fall.

Regeringen har inte tagit något beslut än om att utöka antalet besökare till över 50 i publiken. Hur ser du på den frågan?

Tycker det är delvis rätt, idrotten skall inte vara en del av smittspridningen. Man kan om man vill jämföra med bussar/tåg och köpcenter att där är det mer än 50st osv, självklart är det så, men jag tycker att man då ska titta på att föra in restriktioner där istället för att påvisa att då borde vi få ta in publik, för bara för att det är fel på ett ställe skall vi inte göra fel på flera ställen. Det är min åsikt i alla fall. Men visst kan man i stora Arenor som både hockey och fotboll har och även våran nya arena, så visst kan man sätta folk på varannan stolsrad och med typ 3 stolar emellan, då håller man ju det rekommenderade avstånden, och absolut mera och bättre än var det är på bussar och tåg i dagsläget. Så jag är lite tudelad i detta. Men det viktigaste är att Idrotten inte blir en del av smittspridningen, för då finns risken att dom gör en total ”lockdown” på idrotten och det är värre än att inte få spela inför publik.

Vi har nästan en helt ny tränarstab i SSL, hur ser samarbetet ut med SSL-laget?

Det är helt fantastiskt, vi har dialog väldigt ofta, flera gånger i veckan. Vi ser inte varandra som vi och dom utan som EN enhet där allt skall fungera så bra som möjligt för alla parter. Vi har ju dessutom ett samarbete med Skälby i div 1 där vi även lånar in spelare framförallt på onsdagarnas träningar, dels för att det blir mkt folk då samt att jag får möjligheten att se deras utveckling i lite tuffare miljö, eftersom det har varit publikfritt så har jag ju inte haft möjlighet att följa dom i deras matcher hittills.

Enligt rykten ska du vara bra på att tippa så vad tror du resultatet blir i de två hemmamatcherna för Rönnby i helgen?

Haha, bra vet jag inte, men jag tippar gärna, haha. Allsvenskan vinner sin match med 6-2 och SSL-laget vinner med 5-3.

Lycka till i helgen!

Tackar!

Läs även:

Se alla Rönnbys matcher – och stötta klubben!

Webbsändning Allsvenskan: Rönnby - Nykvarn

Emelie Isaksson inför den Allsvenska premiären

Nyförvärv Joanns Silva Skoog

Nyförvärv Kajsa Pettersson

Nyförvärv Elin Thörnberg

Nyförvärv Elin Stillman

Nyförvärv Helena Johansson

Nyförvärv Kajsa Johansson

Nyförvärv Nellie Vedin