Utvecklingslaget spelar i allsvenskan även kommande säsong

10 mars 2019 16:41
Allsvenskan

7-4 besegrade serieettan Skoghall i Kristiansborgshallen

Utvecklingslaget har verkligen visat styrka mot slutet av säsongen, tre raka segrar har det blivit och de två senaste dessutom mot serieettan och tvåan. Förra helgen slogs IBK Lockerud Mariestad tillbaka med 5-4 och idag följdes denna prestation upp med en ny fin vinst. Imponerande att vinna med 7-4 mot Skoghall som är överlägsen serieetta.

I dagens match var det tydligt redan för början att Rönnby skulle bjuda upp till bra motstånd. Spelarna vek inte en tum i dueller och närkamper. En bit in i första perioden blev det klart att laget var klara för allsvenskan även kommande säsong då Telges match som hade börjat en och halv timme tidigare var slut. Telge hade förlorat mot Linköping. Åter till matchen. Det var 2-1 efter en period och 5-1 efter två. Bra attityd rakt igenom och äntligen lossnade också målskyttet. Rönnby gick fram till 6-1 i början av tredje. Sedan reducering till 6-2 med sju minuter kvar. Skoghall tog ut målvakten tidigt men då passade Hanna Hjalmar på att lobba in Rönnbys sjunde mål i öppen kasse. Skoghall fortsatte att spela utan målvakt. Ett tryck skapades och två reduceringsmål fick gästerna också till men tiden rann iväg samtidigt som hemmalaget spelade mycket uppoffrande. Slutresultat 7-4.

Ett stort grattis till hela teamet samt alla spelare! En riktigt fin avslutning mot seriens två topplag. En match återstår och den är mot kvallaget Telge. I fredags blev det klart att Västerås IBS får spela division ett kommande säsong. Västra Mälardalen har fortfarande chans till SSL-kval men har inte saken i egna händer.