Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Inför returmöte mot IBK Göteborg

24 januari 2019 21:23
SSL

På lördag gästar serienykomlingen Göteborg Bombardier Arena.


Lördag 14.00 är det åter dags för hemmamatch i Bomben. För Tigers finns verkligen möjlighet att rycka loss från platserna runt slutstrecket men inget är givet. Den inställning som fanns i Umeå mot IKSU kommer att behöva mobiliseras för tre poäng, alltså fokus och noggrannhet direkt från start, därtill att Tigers verkligen läst in gästernas styrkor och svagheter. Senast lagen möttes gick västeråslaget segrande med 3-8. I den matchen grundlade Rönnby segern i den andra perioden när laget gick från 2-3 till 2-8. Göteborgs timeout efter drygt 13 minuter i andra perioden satte stopp för blödningen. Västerås Rönnby är just nu på sjunde plats med 22 poäng och januarifacit är hyfsat god, fem poäng av nio möjliga. Förlust mot IKSU senast men en knapp sådan, övertidsvinst mot Jönköping samt vinst mot Malmö. Göteborg har haft en mycket tuffare resa under senare tid med återkommande förluster efter höstens succeinledning. Senast laget tog poäng var den 28 oktober och då i suddenförlust mot Jönköping. Med denna formkurva börjar Göteborg med 12 poäng befinna sig oroande nära en av de två nedflyttningsplatserna.

Blickar vi mot andra matcher i denna 17e omgång som är av intresse för Tigers så åker åttan Malmö med 19 pinnar till Mora medan nian Dalen, också med 19 poäng, har ett relativt formsvagt Pixbo hemma i Umeå. Seriesexan Jönköping med 26 poäng har IKSU på hemmaplan. Läge finns alltså att skapa avstånd nedåt samt ta rygg på Jönköping. Detta såklart under förutsättning att Rönnby verkligen gör det som förväntas samt att resultaten i övriga matcher tickar in.

Under helgen som gick var utvecklingslaget på roadtrip i södra Sverige, tyvärr kammande laget noll både på väst- som ostkusten. Till helgen är det åter dubbelmöten mot lag från södra serien. Lördag 17.00 kommer trean Fröjered och på söndag, 16.30 gästar Hovslätt. Poäng från dessa matcher i Kristiansborgshallen vore verkligen trevligt för att hålla avståndet ned till Västerås IBS samt för att också ta ett kliv förbi tabellsexan Telge.

Välkommen till en helg med spännande innebandy!