22 Apr 1 match

Suddenvinst mot IBK Dalen

18 november 2018 20:09
SSL

Istället för en målsnål och tajt match blev det hela sex kassar i första perioden

4-2 till Rönnby efter 20 minuter. 1-0 Elin Björkman, assist Anna Wiman. 2-0 Jonna Sjöberg, assist Elin Björkman. 3-1 Lisa Söderlund, assist Angelica Nordfeldt och 4-1 Jonna Sjöberg, assist Hanna Garman. I andra fortsatte det fina anfallsspelet, utan bjudningar samt med mera effekt hade matchen definitivt varit avgjord efter 40 minuter. 5-3 målet satte Felicia Forsmark, assist Therese Gustafsson och 6- 4 satte Karin Nygren, assist Emma Hellberg, 6-4 inför tredje. Väl i tredje flyttade Dalen inte helt oväntat upp sitt spel, vilket gav Rönnby bekymmer. Mål efter mål trillade in fram till ledning 6-7. Vid läge 6-6 hade Rönnby tagit timeout. Hanna Garmans 7-7 mål såg ut att rädda minst en poäng men med någon minut kvar utvisning för Rönnby. IBK Dalen gavs här ett gyllene tillfälle att avgöra men Rönnby städade undan utvisningen. 7-7 efter full tid. Spel fyra mot fyra i sudden. Med knappt en minut kvar satte Jonna Sjöberg 8-7.

Rönnby tigers spelade riktigt fint under två perioder, bra anfallsspel men en del bjudningar gjorde att Dalen ändå var hyfsat med i matchen inför tredje. Det blev till slut en suddenvinst och två poäng. Att komma tillbaka från 6-7 underläge mot slutet av matchen samt vända till seger ska laget verkligen ta med sig men känslan är ändå en tappad pinne sett till spelet under matchens två första perioder. Rönnbys nästa match är lördag den 24 november mot Örnsköldsvik på bortaplan.