22 Apr 1 match

Klar seger mot Jönköping

20 januari 2018 17:42
SSL

Idag var det ingen tvekan om saken, Tigers besegrade Jönköping med 8-1 och två poäng till utvecklingslaget.

Senast Tigers spelade mot Jönköping blev det en 1-7 vinst på bortaplan och även idag var nivåskillnaden mellan lagen tydlig men vi tar det från början. Västerås Rönnby började matchen riktigt vasst och det skulle leda till utdelning. Jonna Sjöberg satte 1-0, assist Emma Hellberg, tvåan skottade Linnéa Nilsson in, assist Elin Björkman och trean var Angelica Nordfeldts med Linnéa som framspelare. 3-0 efter första perioden och stort övertag i antal avslut.

Vad skulle hända inför andra, en tremålsledning är svår, gasa på eller säkra lite? Rönnby kom ut taggade och fortsatte att ösa på. Tre mål framåt skulle det komma att bli! Elin Björkman satte 4-0, assist Linnéa Nilsson. Jonna Sjöberg femman när Tigers spelade powerplay, passning Izabell Rydell. 6-0 kom efter nio minuter, Elin Björkman med Angelica Nordfeldt som framspelare. Stora siffror och ändå bara halvvägs in i matchen. Inga fler mål i perioden dock.

Med en 6-0 ledning var matchen hemma men hur skulle den sluta? Mot Malmö för någon vecka sedan i ett liknande läge inför sista blev det söderhavsinnebandy för hela slanten med nio mål sista 20. Så skulle det inte bli idag utan Tigers tog hem matchen på ett snyggt sätt. Linnéa Nilsson fixade 7-0 ett par minuter in i perioden. Ett iskallt avslut och helt rätt avvägt, lågt utan chans för fd Västeråsaren Elin Pettersson i JIKs mål. Jönköping reducerade någon minut senare och visst svaj en stund med chanspassningar både här och där men sedan kom 8-1 och åter trygghet i spelet. Sista målet hängde Lisa Söderlund in, assist Emma Hellberg.

Slutresultat 8-1 och som helhet en stabil insats. Hela laget förtjänar beröm för prestationen. Kedjan med Linnéa Nilsson, Elin Björkman och Angelica Nordfeldt hade riktigt kul på banan idag, triangelspel, positionsväxlingar och mängder med sköna avslut på mål. Fyra poäng vardera till Björkman och Nilsson. Försvarsspelet satt också likaså ett stort målvaktsspel av Helen Bircher. Bra Tigers! Närmast väntar en tuff bortamatch nästa helg mot Dalen, mera om denna match under veckan som kommer.

Tidigare under dagen spelade utvecklingslaget mot IBF Linköping och visst blev det nya poäng mot lag från södra allsvenska serien. 2-2 efter full tid mot ett lag som ligger tabelltrea, Bra! Fräck coachning av Rönnby i förlängningen gav utdelning med ett mål och som resulterade i en viktig bonuspoäng. Utvecklingslaget har match även imorgon söndag och då mot ett till Linköpingslag, Linköping IBK Ungdom. Vi ses 14.00 i Bombardier Arena A.