Lördag
02 Nov 1 match
Fredag
08 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Söndag
29 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Idag 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Fantastisk prestation men ändå förlust

30 mars 2019 19:06
SSL

Pixbo besegrade Rönnby i sudden och ett lika i matcher


Det blev en härlig inramning i Kristiansborgshallen när Tigers spelade första slutspelamatchen på hemmaplan. Första perioden blev mållös, ett ribbskot från Izabell Rydell. Direkt i början av andra satte Pixbo ledningsmålet mot ett något stillastående västeråsförsvar. 1-1 målet var ett riktigt viljemål, Jonna Sjöberg trampade runt sin back, bröt in och rullade in bollen i mål. Framspelare var Hanna Garman. 2-1 till Rönnby sattes av Felicia Forsmark som snurrade runt en bit framför Pixbos målvakt och rullade in bollen, fint förarbete samt passning av Anna Wiman. Innan perioden var över kvitterade Izabell Krantz, ett skott från Rönnbys högerkant.

Den tredje perioden blev länge mållös men efter 11 minuter gjorde Jonna Sjöberg sitt andra mål för dagen, framspelad av Elin Björkman. Rönnby skulle även öka på till 4-2 med fem minuter kvar, Lisa Söderlund målskytt framspelad av Angelica Nordfeldt. Pixbo var i brygga, laget tog en förväntad timeout med tre minuter kvar för att satsa på en slutoffensiv. Ut med målvakten och in med en extra utespelare. 18.56 kom reduceringen och 19.21 satt kvitteringen. Matchen gick till sudden. Väl där tryckte Pixbo på och plötsligt fanns en frispelad spelare framför Helen Bircher som satte 4-5.

Sammanfattningsvis. En riktigt fin och härligt prestation av Tigers. Läge fanns verkligen att gå till 2-0 i matcher men Pixbo ville annat. Hade någon på förhand sagt 1-1 i matcher efter två spelade i denna kvartsfinalserie så hade de flesta Rönnbyfans köpt det hela men surt ändå släppa två mål i spel sex mot fem. Kanske blev Rönnbys spelare väl passiva och små i sitt boxplay i detta moment. För Rönnbys spelare är det bara att släppa resultatet men ta med sig att matchen genomfördes på ett fantastiskt sätt. Det är en ny match på måndag i Wallenstamhallen, den fjärde matchen spelas i Bombardier arena på torsdag.

Välkomna åter då!