Tigers tappade men kom igen

22 november 2019 23:29
SSL

9-5 vinst mot Karlstad och tre viktiga poäng

Västerås Rönnby började absolut bäst under fredagskvällen mot gästerna Karlstad i Bombardier Arena. Tre mål framåt och två bakåt speglade inte fullt ut händelserna under den första perioden. Endast ett mål upp trots stort spelövertag för hemmalaget. Till andra kom Karlstad ut klart vassare jämfört med första 20 och gjorde också två mål medan Rönnby mäktade med ett. 4-4 lika inför tredje perioden. I första bytet gjorde Karlstad lagets femte mål och gick upp i ledningen för första gången. Tiden rullade på inför en orolig hemmapublik. Kvitteringen kom med tio minuter spelade. Under ett läge med en avvaktande utvisning satte Rönnby ordentlig press och det resulterade i ett mål, 6-5 med tre minuter kvar att spela. Mot slutet av matchen och efter en Karlstad timout satsade gästerna på spel utan målvakt. Draget gick inte hem ikväll utan resulterade i tre mål bakåt. Slutresultat 9-5 med noteringen att Lisa Söderlund gjorde tre mål i den tredje perioden varav två i öppet mål.

Tigers poängmakare: 1-0 Izabell Roos (utan assist), 2-1 Felicia Forsmark (Julia Sidklev Persson), 3-1 Linnéa Nilsson (Elin Björkman), 4-3 Felicia Forsmark (Tova Eriksson), 5-5 Tova Eriksson (Jonna Sjöberg) 6-5 Lisa Söderlund (Jennifer Lindholm), 7-5 Therese Gustafsson, 8-5 Lisa Söderlund (Sandra Törnqvist), 9-5 Lisa Söderlund (Hanna Garman).

Starkt av Tigers att komma tillbaka och vända matchen när det hela såg ut att segla iväg. Redan på söndag är det dags för nästa match. Då åker laget till västkusten för att möta Warberg.