Härlig och viktig seger i Skåne

6 januari 2019 17:45
SSL

Rönnby besegrade Malmö med 5-7

Matchen började bra för Rönnby, mål direkt i inledningen, målskytt Julia Sidklev Persson, assist Elin Björkman men Malmö vände och gick förbi fram till 2-1. Innan perioden var över kvitterade Elin Björkman på Linnéa Nilssons retur från målvakten. Andra perioden blev jämn sett till spelet men det var Malmö som gjorde fler mål fram till ställningen 5-3. Rönnbys mål under perioden var 3-3 målet när Jonna Sjöberg drog upp bollen i krysset efter ett frislag. Linneá Nilsson passade.

Ett tufft tvåmålsunderläge inför tredje. Reduceringen till 5-4 kom redan efter 27 sekunder, Linneá Nilsson styrde upp bollen i nättaket på Jonna Sjöbergs passning. Precis den periodstart som Tigers var ute efter. 5-5 kom ungefär fem minuter senare. Therese Gustafsson fick en friyta i övre slottet på Anna Wimans frislag och ett distinkt avslut i mål. När det spelats 10.10 fick Rönnby ett straffslag. In klev Izabell Rydell som efter några dragningar och kroppsfinter fick ned målvakten samt lirkade upp bollen i nättaket, 5-6 och vändningen var ett faktum. Fem och sex minuter senare hittade domarna en serie av märkliga utvisningar, vid ett av lägena hade Tigers i princip kunnat rulla av matchen med sex utespelare då utvisningen var avvaktande samtidigt som Malmöspelarna inte var särskilt intresserade av att jaga. Mera kyla behövs i dessa lägen framöver, inte nödvändigt att slå gula eller röda passningar. Direkt när utvisningen skulle verkställas åkte Rönnby på en straff. In klev Ellen Rasmussen men Helen Bircher gjorde en fantastisk räddning utan att straffen på något sätt var dåligt slagen. Strax därefter åkte Rönnby också på en utvisning. Malmö tog ut målvakten och skapade spelformen fem mot fyra men Rönnby lyckades komma loss med kontroll på bollen och Anna Wiman kunde sätta 5-7 i ett tomt mål med drygt tre minuter kvar. Malmö fortsatte spelet utan målvakt men närmare än till heta chanser kom inte laget denna gång. Rönnby bommande ett läge att också göra ett åttonde mål när buren var helt tom men vad spelade missen för roll denna gång när klockan hade tickat på och närmade sig slutsignal för 60 spelade minuter.

Sammanfattningsvis. Västerås Rönnby stod för en mäktig vändning i tredje perioden när laget gick från underläge 5-3 till 5-6 på tio minuter och med slutresultatet 5-7. I tredje visade de spelare som fick förtroende energi och attityd, vilket grundlade vändningen samtidigt som Malmöspelarna möjligen tappade en del av den fart som de hade haft under matchens två första perioder. Tre poäng alldeles oavsett och en riktigt skön hemresa från Skåne för hela teamet.

Tigers nästa match är kommande lördag mot Jönköpings IK, matchstart 16.00 i Bombardier Arena. En oerhört viktig match för att på allvar säkra upp slutspelsplatsen men inte minst för att blicka uppåt i tabellen och då mot just JIK som ligger strax ovanför med en sjätteplats men ändå fem poäng före. Att minska gapet till två, istället för åtta vore verkligen betydelsefullt inför framtiden.