Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Andreas Harnesk "Det arbetet spelarna och ledarna har lagt ner ända sen försäsongen startade är imponerande"

16 september 2020 08:51

I helgen spelades Västerås Flooball Cup för första gången och mästare i SSl klassen blev arrangörsföreningen Rönnby. Dom gick obesegrade igenom turneringen och avslutade med en sudden seger mot IK Sirius FBC med resultatet 6-5. Vi stämmer av med Chefstränare om hans syn på cupen och hur det gick för laget.


Stort grattis till segern i cupen! Det blev en svängig final, vad är dina intryck från den?

-Intrycken från finalen är att den blev nyttig för oss. Vi mår bra av att få tighta matcher mot effektivt spelande lag. Jag tycker att Sirius spelar en smart innebandy och dem kommer att bli starka i år. Deras insats i cupen är imponerande på alla sätt.

-Vi har jobbat mycket med vårt offensiva spel, både att vi ska kunna ha ett attackerande försvarsspel där vi bestämmer. Senaste veckan har vi flyttat fram fokuset mycket till att kunna föra matcherna och skapa lägen i olika typer av situationer. Min känsla är att vi stundtals gjorde det bra även mot ett helt fantastiskt försvarsspel som Sirius har. Stundtals gör vi misstag där vi antingen gör rätt saker men ska göra det bättre eller där vi gör fel saker och ska lära oss. Varje gång det blev misstag kändes Sirius farliga.

-Min känsla är att det var en rolig final att kolla på där två lag försöker attackera och skapa saker på olika sätt. Vi kommer att kunna lära oss massvis av finalen och hela cupen.

Ni gick obesegrade igenom turneringen, vad är det som gör er så starka?

-Min känsla är att vi har ett lag som jobbar hårt tillsammans och gör varandra bättre. Det arbetet spelarna och ledarna har lagt ner ända sen försäsongen startade är imponerande och jag är tacksam över det. Vi har fyra femmor som kan spela på två femmor och den bredden är härlig tycker jag. Alla de här spelarna går in och bidrar med sitt max, inte bara när det är match utan redan på träning. Det gör oss starka redan nu. På sikt tror jag fantastiska saker kan hända om laget fortsätter med det.

Vad är din intryck från cupen och hur ser kommande veckor ut?

-Kring cupen är jag tacksam över alla människor runtomkring i Rönnby som jobbat stenhårt under helgen. Det finns massvis med fina människor som verkligen bryr sig om andra personer och det ger energi.

-Sen tycker jag att det har varit bra stämning mellan lagen och domarna där min känsla är att det har varit nyttigt & utvecklande för alla som genomfört cupen. Det har varit bra lag och domare där alla har fått fokusera på kvalitet före kvantitet vilket många har visat uppskattning mot. Det gör mig glad.

-Annars tycker jag att det är tydligt att vi i klubben Rönnby tillsammans är på gång. Det är mycket bra som händer i föreningen där många bidrar både på och utanför planen. Vårt allsvenska lag går framåt för varje vecka som går och jag är glad över vårt fina samarbete där vi hjälper varandra och hejar på varandra.

-Kommande veckor hoppas jag att vi kan fortsätta bli bättre än vad vi någonsin har varit med laget. Vi har massa saker att utveckla, det är roligt.

Premiären som spelas den 27/9-2020 kommer inte att få ha någon publik men tänk på att du ser alla matcher via Sportexpressenplay