Rönnby avancerar efter suddenvinst

3 mars 2019 19:08
SSL

5-4 vinst i Umeå mot Dalen

Matchen i Umeå började i rasande tempo med chanser fram och tillbaka för bägge lagen. Dalen gjorde mål redan i första bytet. En helt frispelad Frida Eriksson satte 1-0. Rönnby kvitterade när knappt två minuter hade spelats. Felicia Forsmark med direktskott i slottet, assist Anna Wiman. Ett par minuter senare var det 2-1 och med detta gick lagen till den första periodvilan.

Andra perioden började med ett powerplay för Västerås Rönnby IBK och mål via ett distansskott av Julia Sidklev Persson, passning Anna Wiman. Rönnby spelade efter målet med ett högre tempo än hemmalaget och skapade fina chanser, spelbilden ändrades efterhand till viss dominans för hemmalaget. Dalen fick ett powerplayläge en bit in i andra perioden som klarades av. Spelet fortsatte och Sofia Olander satte bollen i stolpen. Ny Rönnbyutvisning och då gjorde Frida Eriksson sitt andra mål för dagen. Underläge inför tredje perioden.

Det böljande spelet fortsatte i tredje perioden med mängder av avslut i täck från båda lagen. Rönnby kvitterade, Sofia Olander kom i slottet, passning Therese Gustafsson. Lisa Söderlund utmanande fint under hela matchen och så även i ett läge när Dalen drog på sig en utvisning. Ingen ordning på spelet i numerärt överläge tyvärr. Det 4-3 mål som Dalen gjorde låg i luften länge, Rönnby låg efter och hittade inte positionerna i försvaret, Frida Erikssons tredje mål och tiden var 16.44. Timeout direkt efter målet för Rönnby och spel utan Felicia Johansson i målet. Ett lyckat drag, Rönnby satte bollen i nät. Det var Linnéa Nilsson som spelade in till Elin Björkman som styrde, starkt att står där framför motståndarmålvakten. Det blev 4-4 efter full tid. Rönnby tog också hand om extrapoängen när Felicia Forsmark satte en pärla i krysset, passningen kom från Anna Wiman, hennes tredje assist idag. Slutresultat 5-4 och suddenvinsten mot Dalen från hemmamötet upprepades i Umeå.

Sammanfattningsvis. Jönköping förlorade mot Endre tidigare under dagen vilket gav Rönnby utmärkt chans att gå förbi och ta den där sjätteplatsen, så blev det också i och med de två poängen, Tigers ligger nu en poäng före småländskorna. Tyvärr inte tre poäng men två får ses som godkänt med bilden av att laget låg under med dryga tre minuter kvar av matchen. Lång hemresa väntar för spelarna och ledarna men tabellavancemanget gör att det ändå är en hyfsat skön resa mot Mälardalen och Västerås.

Kommande match är mot Örnsköldsvik, kommande lördag den 9 mars klockan 15.00.