Utvecklingslaget tog tre viktiga poäng

13 januari 2019 20:10
Allsvenskan

Det blev en spännande match mot Linköping

Utvecklingslaget spelade mot ett av de två Linköpingslagen, det var mot IBK som 4-3 vinsten kom. Rönnby tog ledningen med både 1-0 och 2-0 innan Linköping reducerade någon minut innan första periodpaus. Målskyttar var Emma Adolfsson och Sofia Täckdal. I andra perioden gick Rönnby iväg till en 3-1 ledning. Det var Frida Mattson som pangade in bollen under powerplay. Sista perioden skulle bli spännande, Linköping reducerade redan efter ett par minuter. Isabelle Nordin Persson satte 4-2 efter fin framspelning a Josefine Hagström., tiden var 15.42. Linköpingstimeout och strax därefter spel utan målvakt men med en extra utespelare. Reduceringen 4-3 kom efter 19.13. Fortsatt tryck även efter detta mål men Rönnby ungdom visade vilja och rensade undan fram till en viktig 4-3 seger.

Med vinsten ligger Rönnby på sjätte plats med 18 poäng, efter ligger Telge med 15 poäng och Västerås IBS är åtta med 7. Upp till femman Västra Mälardalen IB är det tre poäng. Till kommande helg bär det av på roadtrip med två matcher mot lag i den södra serien. Röke IBK från Hässleholm på lördag samt Kalmarsund under söndagen i Kalmar. Röke ligger sist i den södra serien medan Kalmarsund toppar i överlägsen stil.