22 Apr 1 match

Vinst och slutspelsklart

8 mars 2020 16:55
SSL

Västerås Rönnby gjorde det som behövdes, 4-2 besegrade Warberg. Sista matchen för Tigers är spelad i Bombardier Arena.

Rönnby Tigers började matchen på ett tydligt sätt med offensivt spel och stort bollinnehav. Första målet redan efter 15 sekunder och andra efter drygt tretton minuter. Målskyttar Linnéa Nilsson och Therese Gustafsson. I andra blev spelet jämnare, Warberg fick upp farten, däremot inte lika vasst spel av Rönnby. 3-0 gjorde Josefine Hagström med knappa sex minuter kvar av perioden. Det var tremålsledning inför sista och på något sätt kändes matchen avgjord trots att tre mål inte är någon marginal. Warberg reducerade efter 14.21 och tog strax efteråt ut målvakten. Gästerna fick till viss press men också mängder med chanser för Rönnby att sätta bollen i nät. Det dröjde fram till 19.16 innan 4-1 rullades in i Warbergs tomma mål. Warberg fortsatte efter baklängesmålet med sex utespelare och fick också utdelning men då var det bara en sekund kvar av matchen. Slutresultat 4-2 och tre viktiga poäng.

Rönnby Tigers sjundeplats är i och med segern och de tre poängen klar och detta med två grundomgångar kvar. Nu kan laget börja förbereda sig för slutspel. Nästa match på bortaplan mot slutspelsjagande Nacka. Sista grundomgången spelas lördag den 21 mars i Västerås mot IKSU, då är det också matchpremiär i den nya arenan.

Med dagens match är en innebandyepok över i Bombardier Arena och i arenan som ursprungligen döptes till Västeråshallen. Invigningen av Västeråshallen var 1990. Det har spelats VM i arenan, landskamper, SM-för distriktslag samt elitinnebandy för damer och herrar med extraläktare när AIK och även Helsingborg med Henrik Larsson som SSL-spelare gästade Västerås IB. 30-år efter Västeråshallens tillkomst lämnar innebandyn för en ny miljö. Det är många som arbetat under många år för att få uppleva den 21 mars 2020, inte minst engagerade personer i Rönnby. Stort tack till er alla och så även till Västerås stad som tog initiativ till att projektera en arena.