Fredag
26 Feb 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Måndag
29 Mar 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Fredag
01 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Onsdag
05 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Fredag
21 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match

Mira Wickman tillbaka i Rönnby nästkommande säsonger

28 april 2021 09:26

Silly season fortsätter hos Västerås Rönnby och nästa spelare att presentera är Mira Wickman. Mira har signat ett 2 årskontrakt med klubben. Mira är en spelare som under sin karriär har hunnit med mycket. Mira kom till Rönnby inför säsongen 2014/2015. Mira stannade i föreningen under 2 år innan hon skrev på för KAIS Mora. I Mora stannade Mira i 2 år innan hon bestämde sig för att återvända till Västerås och till hennes sambo. Väl i Västerås så växlade Mira ned lite och medverkade bland annat i Västra Mälardalen samt Skälby under 2018/2019 samt enbart Skälby under 2019/2020 och 2020/2021.


När Allsvenskan pausades p g a Covid-19 så bjöds Mira med på Västerås Rönnbys SSL träningar. Mira är en mycket erfaren spelare och har bidragit med mycket på träningarna. Lusten tillbaka till en nysatsning inom elit och nu har alltså Mira och Västerås Rönnby kommit överens om ett 2 årskontrakt.

Thomas Machacny, ordförande Skälby IBK, om att Mira kritat på för SSL laget, Rönnby: -Vi i Skälby är självklart glada för Miras skull. Hon är riktig toppspelare och dessutom en fin människa, och för Skälby som förening har det betytt mycket att hon har spelat för oss. När Mira nu har bestämt sig för att göra en ny elitsatsning i sin karriär känns det helt naturligt att det sker i Rönnby med tanke på det fina samarbetet vi har mellan föreningarna.

Andreas Harnesk om Mira: -Att få in Mira känns fantastiskt bra. Både för henne som spelare & människa. Hon har tränat med laget ett tag nu och bidrar massvis med sin personlighet och spelstil. Hon har en stor vinnarskalle och har höga förväntningar på ett sätt jag uppskattar och vet att vi i laget behöver. Mira behöver göra en resa fysiskt i sommar för att bli det bästa hon kan bli. Där har hon redan visat stor målmedvetenhet och börjat jobba extra med vår fysio Rasmus och spelare från laget innan försäsongen startat.

-Min förhoppning är att Mira kommer att vara en nyckelspelare för oss, både som ledare och som spelare. Miras är på plan teknisk och extremt spel intelligent. Hon är väldigt ovanlig på det sättet, hon åker inte bara med utan tänker mycket själv och vill påverka och hitta vägar framåt. Det uppskattar jag enormt mycket.

Mira du har bestämt dig för att göra comeback i SSL. Vad är det som gör att du vill köra med Rönnby just nu? -Jag har varit med och tränat med laget nu i någon månad och har verkligen stortrivts. Jag hade faktiskt inte tänkt spela någon mer elitinnebandy, men jag blev snabbt övertygad om att Rönnby har något spännande på gång. En väldigt fin och bra organisation, en riktigt bra tränare och fina nyförvärv. Klubben har en professionell, bra och tydlig plan med sin verksamhet, och den resan känner jag att jag vill vara en del av. Jag tycker även att tjejerna i laget är härliga och lagsammanhållningen känns otroligt bra, vilket betyder mycket för mig.

Vad är dina förväntningar på din kommande säsong i Rönnby och på laget? -Personligen vill jag först och främst göra en bra försäsong så att jag känner mig vältränad när serien väl drar igång i höst. Jag hoppas kunna bidra med erfarenhet i och med att det blir min tionde säsong på högsta nivå. Jag förväntar mig även att vi som lag fortsätter att utvecklas så att vi kan vara med och slåss om medaljer i slutet av säsongen.